‘Vrienden van het Singelpark’ winnen Joop Walenkamp award

6

De stichting ‘Vrienden van het Singelpark’ is vanavond beloond met de Joop Walenkamp award. De trofee, die jaarlijks wordt uitgereikt door de plaatselijke afdeling van het CDA, geldt als een aanmoediging voor het werk dat de ‘vrienden’ doen. De stichting zet zich al jaren in voor realisering van het Singelpark. Dit park, dat rondom de Leidse singels komt te liggen, moet het langste park van Nederland worden.

Audiofragment: Jan-Jaap de Haan over de toekenning van de Joop Walenkamptrofee aan de Singelparkvrienden.

De vrienden van het Singelpark ontvingen de schaal uit handen van Jan-Jaap de Haan, de huidige wethouder van Cultuur die bij de komende gemeenteraadsverkiezingen lijsttrekker is voor het CDA Leiden. Ook de dochters van Joop Walenkamp, de naamgever van de award, waren aanwezig. Walenkamp is een oud-wethouder van het CDA. In 1997 overleed hij op slechts 48-jarige leeftijd.

De Joop Walenkamp award ging vorig jaar naar de ‘Vrienden van de Vliet’, in 2011 was Museum Boerhaave de gelukkige winnaar.

Delen

6 reacties

 1. Ik hoop dat deze vrienden dan wel elke dag bezig zijn het allemaal bij te houden, maar helaas denk dat de kosten voor deze mesthoop gewoon weer bij de burger komen te liggen en na 7 jaar gewoon een braak stuk land is omdat het onderhoud te duur is.

 2. Fijn Dennis dat je zo positief reageert op het initiatief. Nu is het wachten nog op het moment dat jij ook bereid bent de handen uit de mouwen te steken. Mocht je iets willen bijdragen in welke vorm dan ook dan kun je je aansluiten bij de vrienden van het Singelpark.

 3. Het Singelpark kost de gemeente voorlopig ongeveer 13 miljoen euro exclusief kosten voor onderhoud en beheer. Dat is heel veel geld, zeker in een tijd waarin bezuinigd moet worden. Misschien heeft wethouder J.J. de Haan al toegezegd dat het onderhoud door goedkope of zelfs gratis arbeidskrachten uit zijn bijstandsbestanden zal worden gedaan [in ruil voor hun kleine uitkerinkje], in plaats van door een hoveniersbedrijf met deskundig en normaal betaald personeel.

 4. Op zich een prachtig plan, binnen de stadsgrenzen bekeken. De buitenwijken hebben niet veel met dit plan. Ook begrijpelijk. Erg veel geld, dat heb je met grote plannen. Ik zou het Singelpark niet direct topprioriteit geven. Aan de andere kant gaat er nu wel een concrete verbetering komen en blijft het niet bij plannen maken.

 5. kodipodi,
  Heb genoeg al gemeld en ook getracht te initeren, maar ja dat valt buiten de plannen van Leiden. Los het parkeerprobleem op in de buiten randen van leiden door het aantrekkelijker te maken om in de stad te parkeren. zorg dat de kooi water vrij wordt. Want dit zijn namelijk dingen die de mensen direct zien en ook bereid zijn te accepteren dat hun belastinggeld daar naar toe gaat.
  nee wat doet de gemeente die gaat dan kijken of blauwe zones werken of parkeermeters plaatsen, wat als gevolg heeft dat de ouderen die in die buiten wijken wonen hun kinderen niet meer zien vanwege parkeertarieven die te schandalig voor woorden zijn voor een stad als leiden en ja dan kan men wel weer roepen kijk naar amsterdam, maar ja die staat ook gemeld op de werledkaart terwijl leiden nog geen eens getekend is. Men moet maar eerst is denken belastinggeld moet besteed worden aan behoeften voor de mens dus onderwijs,, zorg, veiligheid en woningvesting en niet aan onkruidwieden

 6. een Leids burger op

  Alweer zo’n typisch voorbeeld van mensen die grootse en mooie plannnen verzinnen (hier dat singelpark dus) maar onvoldoende nadenken over de gevolgen daarvan. Of er TE
  gemakkelijk vanuit gaan dat het onderhoud wel door de Leidse burgers zelf kan worden gedaan. Maar goed: Je kan er desondanks blijkbaar toch wèl een "Joop Walenkamp award" voor krijgen……

  Zo was ik alweer enige maanden geleden op een bijeenkomst van een wijkvereninging langs een van die singels. Daar was ook mevr. C.Broeyer van de PvdA(= Partij voor de in het singelpark in Armoede werkende Arbeider). Die kwam daar vragen of er mensen bereid zouden zijn om haar te helpen om doornige verdorde PvdA-roosje te helpen planten en watergeven in dat singelpark. Om zo het singelpark op te fleuren. OK, ze formuleerde het uiteraard nèt even ietsje anders, maar daar kwam het uiteindelijk toch wel op neer. Niemand van de aanwezigen bleek daartoe bereid te zijn…….

  Het groenonderhoud hoort natuurlijk primair een gemeentelijke taak te zijn.

  En als men dan toch een beroep wil doen op anderen zou ik zeggen: laat al die "vrienden van het Singelpark" en raadsleden die hier voor hebben gestemd zèlf maar eens "de handen uit de mouwen te steken."

  Verder ben ik het met Dennis eens dat er belangrijker zaken zijn die om een oplossing vragen en waaraan burgers hun bijdrage kunnen leveren.

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Je bent nu offline