Tientallen boetes bij verkeerscontrole op snelweg

Bij een verkeerscontrole op de A4 heeft de politie afgelopen vrijdag achttien keer proces-verbaal opgemaakt tegen automobilisten die meer dan 30 km/h te hard reden. Zeventien bestuurders kregen een bekeuring, omdat zij niet handsfree belden.

Agenten van de eenheid Den Haag voerden de controle uit in samenwerking met de Landelijke Eenheid. Er werden vier onopvallende auto’s en twee onopvallende motoren ingezet op het gedeelte tussen Leidschendam en het Ringvaartaquaduct. Er werd vooral gelet op bumperkleven, te snel rijden, overschrijding van de doorgetrokken streep en handheld bellen.

Van een beginnend bestuurder werd het rijbewijs ingevorderd, omdat hij de maximumsnelheid met 56 km/h overschreed. Op een groot gedeelte van de snelweg A4 is een (snelheids)trajectcontrole. De bestuurder reed veel te snel op het gedeelte buiten de trajectcontrole.

Verder werden bekeuringen uitgeschreven vanwege rechts inhalen (1x), overschrijden doorgetrokken streep (1x), niet rechts rijden (1x), geen richting aangeven (1x), van rijstrook wisselen waarbij hinder voor anderen ontstaat (1x) en een baby op schoot vervoeren (1x). De politie zal in de loop van januari opnieuw een controle houden op de A4.

Delen

Reageren is niet (meer) mogelijk.

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Je bent nu offline