Leefbaar Leiden maakt complete kandidatenlijst bekend

6

Drie weken geleden maakte Leefbaar Leiden de eerste zeven kandidaten bekend voor de lijst van de komende gemeenteraadsverkiezingen. Nu is ook de rest van de lijst vastgesteld. Op plek 8 staat ombudsman Hans Hendriks van de partij. Hendriks zat eerder in de Leidse raad toen hij in 2008 uit de SP stapte en zijn zetel meenam naar Leefbaar Leiden. Het ombudswerk leerde Hendriks bij de SP waar hij jaren de hulpdienst leidde.

Op plek 9 staat de 26-jarige psychologie-student Kirsten Ricarda Houps, op 10 it-er Erik Plazier, op 11 ondernemer Nils Bakker en op 12 huidig duoraadslid Frans Lardee. Sander Houps (13), Ben Plazier (14), Theo Priesman (15) en Willy Sorel op 16 maken de lijst compleet.

Het omstreden duoraadslid Anand Soekhoe is van de lijst verdwenen. Soekhoe werd eerder dit jaar als duoraadslid opgevolgd door Tomas Kok die nu op plek 2 staat. Duoraadslid Bram Pater neemt ook afscheid van de gemeentepolitiek. Hij vond het na vier jaar welletjes.

Delen

6 reacties

 1. ‘Breaking news’ voor al die tientallen onschuldige Leidse burgers die door deze zelfverklaarde ombudsman een rampjaar hebben gehad met hun belastingen. En natuurlijk spitsen ze de oortjes bij de belastingdienst ! Wel goed om te weten dat deze zelfverklaarde ombudsman uit de SP Hulpdienst is gezet juist vanwege zaken en handelingen die hij niet bij de SP heeft geleerd.
  Als de vos de passie preekt, boer pas op je kippen.
  Eenechtesper

 2. Ik hoorde een paar jaar geleden dat hij de lijst met cliënten van de SP Hulpdienst had meegenomen. Als dit klopt dan zijn persoonlijke gegevens niet veilig bij die man. Heeft de SP indertijd daartegen actie ondernomen, bijvoorbeeld door een kort geding tegen hem of Leefbaar Leiden aan te spannen?

 3. Mister Spock op

  Dat is logisch, Paul en Menno. Net zo min als je bij de HEMA een notariële akte moet laten opstellen of bij de notaris een HEMA worst moet kopen moet je ook niet bij een politieke partij je belastingaangifte laten nakijken. Fascinerend hoe politieke partijtjes er alles aan doen om met zogenaamde ‘hulpdiensten’ stemmen te trekken. Volgende keer dus maar gewoon langs bij de accountantsadministratieconsulent om de hoek voor deskundig advies.

 4. RienvanVliet op

  Het is een bont gezelschap met een eng maar ook komisch verkiezingsprogramma.

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 107.5 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline