Yannick Franke stapt van Zorg en Zekerheid Leiden over naar Rotterdam

1

Yannick Franke verruilt Zorg en Zekerheid Leiden voor Rotterdam Basketbal College. Hoewel het vertrek in goed overleg met de clubleiding is genomen, is de overstap verrassend te noemen. De reden voor zijn vertrek heeft te maken met het tempo van ontwikkeling en de daarmee samenhangende relatie tussen coach en speler. Bij Rotterdam zal Franke waarschijnlijk meer minuten krijgen, terwijl hij bij ZZ Leiden meer geduld zou moeten betrachten.

Franke debuteerde dit seizoen in de Dutch Basketball League. De 1.90 meter lange jeugdinternational kwam in de competitie twaalf keer voor Zorg en Zekerheid Leiden uit. Per wedstrijd speelde Franke bijna zes minuten. Gemiddeld scoorde hij 1.1 punt per wedstrijd en pakte ook nog eens 0.6 rebounds mee. Zijn beste wedstrijd speelde hij in de Vijf Meihal tegen BC Apollo. In dat duel was Franke goed voor 5 punten.

Franke kwam in de EuroChallenge drie keer binnen de lijnen voor Zorg en Zekerheid Leiden. In die 18 minuten (3, 11 en 4) tekende hij voor 0.7 punten en 0.3 rebounds. Net als afgelopen seizoen maakte Franke ook deel uit van het opleidingsteam van Zorg en Zekerheid Leiden. Dit team, dat onder leiding staat van Richard den Os, komt uit in de promotiedivisie.

Delen

1 reactie

  1. Er zouden meer belanghebbenden bij Zorg en Zekerheid over moeten stappen. Naar een andere zorgverzekeraar. wist u dat Z&Z met de meeste zorginstellingen nog niet tot overeenstemming is gekomen over de behandeling van u in 2014! Let op: straks slaat u voor een gesloten deur bij uw zorgverlener.

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 107.5 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline