Studentkandidaten GroenLinks Leiden ambitieus

In de campagne rondom de gemeenteraadsverkiezingen wordt door diverse lokale politieke partijen op meerdere fronten gestreden om stemmen. Een aantrekkelijke doelgroep is studenten. GroenLinks Leiden heeft met Ashley North (nr. 3) en Jos Olsthoorn (nr. 4) twee studenten hoog op de lijst staan.

Beide kandidaten nemen een stuk ervaring mee. Ashley was tot voor kort landelijk voorzitter van politieke jongerenorganisatie DWARS. Jos is duoraadslid in de huidige fractie van Groenlinks. “Het is geen toeval dat ik me nu kandideer”, vertelde Ashley bij Stud071. “Er komt een heleboel af op de gemeente de komende jaren. Mijn ervaring die ik daar landelijk over heb opgedaan wil ik nu inzetten voor Leiden.” Ook Jos meent dat zijn ervaring een plus is. “Dat ik weet hoe het in de gemeenteraad er aan toe gaat, is zeker een voordeel.”

Audiofragment: Ashley North en Jos Olsthoorn (GroenLinks Leiden) in Stud071 over de campagne GR2014.

De twee kandidaten hebben elk hun eigen thema dat ze graag onder de aandacht willen brengen. Ashley wil zijn ervaring uit politiek Den Haag meenemen naar Leiden, en dan met name op het gebied van jeugdzorg, thuiszorg en participatie. “In de huidige omstandigheden maak ik me er zorgen om hoe dat in Leiden in werking gaat treden. Ik wil er alles aan doen om daar op een sociale manier een bijdrage aan te leveren.” 

Voor Jos ligt de nadruk op duurzaamheid. “Leiden is een van de meest verstedelijkte steden van Nederland. Er is al wat aan het veranderen, maar Leiden kan zoveel groener en duurzamer.” Duurzaamheid wordt ook steeds belangrijker voor studenten. “Ook als student kun je jouw leven duurzamer en groener maken.” Jos noemt energiebesparing als voorbeeld: “Minder energie verbruiken helpt in de portemonnee.” 

GroenLinks Leiden heeft op dit moment 4 zetels in de raad. De partij heeft de ambitie uitgesproken voor zetelwinst te gaan. Jos en Ashley herkennen zich in dat doel. “Ik wil niet te vroeg juichen, maar ik wil best de lat hoog leggen en richting de zes zetels kijken,” stelt Ashey. Ook Jos sluit zich daarbij aan: “Zes zetels moet mogelijk zijn.” Voor beide heren lonkt dan, afhankelijk van de verkiezingsuitslag, het raadlidmaatschap. “Daar gaan we ons voor inspannen”, besluit Ashley. 

Delen

Reageren is niet (meer) mogelijk.

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Je bent nu offline