Leefbaar Leiden presenteert kandidatenlijst

9

Leefbaar Leiden heeft de eerste zeven kandidaten bekend gemaakt waarmee de partij aan de komende verkiezingen meedoet. Op de eerste plek staat zoals verwacht zittend raadslid Daan Sloos en op twee, ook al niet onverwacht, huidig duoraadslid Tomas Pieter Kok.

Op drie staat Peter Julian Barendse, op vier Wesley Friedhoff, op vijf Matthijs de Ridder, op zes Aileen Kayleigh Jongen en op plek zeven staat Jan Zitman.

Delen

9 reacties

 1. Waar kunnen we het verslag van de ledenvergadering lezen waarop de kandidatenlijst en het verkiezingsprogramma werden vastgesteld? Hoeveel leden waren aanwezig?

 2. Jantje van Leiden op

  Waarom staan die zittende duo’s, te beginnen met Bram Pater, niet bij de eerste zeven en/of komen ze uiteraard wel op de lijst. Ik ben ook wel nieuwsgierig naar het democratisch proces van deze club.

 3. Chris de Waard op

  @ Jantje van Leiden

  Bram Pater heeft (mij) laten weten niet verder te willen na de verkiezingen.

 4. René Dentener op

  @Leydenaer en Jantje van Leyden: als je weet dat de ANWB meer leden heeft (bijna 4 miljoen) dan de grootste politieke partij van Nederland en er op een ledenvergadering van de ANWB gemiddeld meer mensen aanwezig zijn dan bij een willekeurige partijbijeenkomst, wat maakt het dan nog uit om je hier druk over te maken?
  -> kloof kiezer – gekozene

 5. Ik heb inmiddels begrepen dat Leefbaar Leiden een beweging is met een leider die alles bepaalt. Daar doen ze dus niet aan ledenvergaderingen, discussies en interne democratie. Aanhangers van zo’n beweging maken zich druk over buitenlanders, andersgelovigen en andere groepen die ze kunnen stigmatiseren, niet over de personen op wie ze gaan stemmen.

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 107.5 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline