Portaal voor lokale goede doelen en initiatieven Oegstgeest succes

Veel lokale goede doelen en burgerinitiatieven in Oegstgeest e.o. zijn versplinterd en hebben behoefte aan meer zichtbaarheid. De Civil Society Club Oegstgeest bedacht daar als oplossing dit nieuwe lokale portaal (website) voor. Het portaal brengt (groene en maatschappelijke) initiatieven en organisaties, waarvoor dorpsgenoten zich inzetten, samen op een plek. Het maakt de civil society (vrijwillige bijdragen van burgers) daarmee lokaal, zichtbaar, vindbaar en toegankelijk.

“Landelijke goede doelen zijn heel zichtbaar en genereren zo ook veel donaties uit de samenleving. In tegenstelling tot lokale doelen. Lokale organisaties zijn daarom blij met ons initiatief” vertelt Milou Martinot, voorzitter van de Stichting Civil Society Club. Vrijwilliger en websitebouwer Fred Geiger bouwt het portaal.

“Voorzover bij mij bekend is zo’n portaal er zelfs in Amsterdam nog niet” vertelt een enthousiaste Daphhne Grimmelikhuijse, al jarenlang op bestuurlijk niveau actief bij diverse stichtingen. Martinot: “Voor zover ons bekend is het inderdaad nieuw: een portaal waarop lokale burgerinitiatieven en goede doelen samenkomen en vindbaar zijn. “Dorpsgenoten die een lokaal goed doel willen steunen kunnen hier terecht voor inspiratie.”

Lokale goede doelen en burgerinitiatieven kunnen op het civil society portaal ook relevante fondsen vinden voor hun projecten, of andere partijen waar zij een steunaanvraag voor een (financiële) bijdrage kunnen indienen. Zo kunnen burgerinitiatieven zichzelf straks steeds beter bedruipen.

Iedereen is welkom een kijkje te nemen op www.civilsocietyclub.nl/portaal/

Delen

Reageren is niet (meer) mogelijk.

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Je bent nu offline