Leefbaar Leiden krijgt zijn zin, ’t College houdt Zwarte Piet erin

5

De discussie rondom Zwarte Piet heeft de afgelopen maand het nodige stof doen opwaaien. De kwestie bracht de fractie van Leefbaar Leiden ertoe een aantal schriftelijke vragen te stellen aan het Leids College. Zo wilde zij onder meer zekerheid van de burgemeester en wethouders dat het feest dit jaar wel werd gevierd. Het College deed van zich spreken met een eloquente repliek.

Het Leids college leest de krant
en is op online nieuws gebrand,
dus miste het ook zeker niet
dit nieuwsfeit over Zwarte Piet.

De Nederlandse volkscultuur,
heel oud en dus van lange duur,
ontwikkelt zich van jaar tot jaar
en loopt heus niet zo
snel gevaar.

De burgers van onz.’ mooie stad,
gaan op tradities heel erg prat.
Ook daarom hoeft u niet te vrezen
dat Sint ooit zonder Piet zal wezen.

’t College staat altijd paraat
Voor scheiding tussen kerk en staat.
Besluiten over Pieterbaas
laten wij aan Sinterklaas.

Wij hebben ook van Sint vernomen
dat hij graag wil blijven komen,
voor alle kind’ren in dit land,
van elke kleur en elke stand

Delen

5 reacties

 1. Piet Pekelharing op

  Leefbaar Leiden maakt een hoop heisa
  om Piet die niet zwart is meer weldra
  klikkend op de Pietitie dringt het niet tot hen door
  dat een andere traditie ging ongemerkt teloor

  wie kan zich nog herinneren
  dat voor de kinderen
  verzameld op de kade
  de lezer mag raden
  wanneer was de laatste keer
  misschien komt het ooit weer
  was het in de tijd van Mies
  dat de stoomboot voor het laatst stoom uitblies?

 2. Misschien moet men eens wat simpeler denken en is bezig houden met echt belangrijke zaken.
  Die mensen die hier lopen te klagen over zwarte piet moeten hem maar in de toekomst witte mark noemen. De meeste die hier over klagen zijn immigranten die niet inzien dat hier geen slavernij is (ja is er wel, maar dat noemen wij als werkende belastingbetaler meer afdragen en minder krijgen). Dit feest gaat al jaren door, maar zoals zovaak in dit land zeiken er een aantal mensen en dan moet iedereen er onder lijden het zelfde met comazuipen een aantal jongeren doet het dus we moeten de leeftijd maar verhogen ipv de schuld en de rekening bij de jongeren te leggen en ze bewust te maken wat het kost als dit gebeurd. Nee wij zijn een land geworden waarbij feesten geen feesten meer mogen zijn, want straks staat de dierenbescherming ten aanzien van de paashaas en de kerstman. komt de bond van tandartsen in protest voor de tandenfee, laat staan de zandbewoners voor klaasvaak. Als mensen er moeite mee hebben dat piet zwart is dan noem je hem maar enkel piet.

 3. Piet Pekelharing op

  Voor wie de leeftijd van 45 jaar nog niet heeft bereikt: ‘Mies’ in mijn bovenstaande reactie slaat op Mies Bouwman die tot 1973 de landelijke invasie van Sinterklaas en zijn Pieten presenteerde.

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Je bent nu offline