Demonstratieverbod bij DZB ondernemerswedstrijd

4

Gistermiddag vond het kort geding plaats tussen de activistische groep Doorbraak en DZB, de gemeentelijke dienst voor re-integratie tot de arbeidsmarkt. De gemeente verwacht vanavond bij de prijsuitreiking van het Eureka-idee tussen de 100 en 130 gasten, waaronder veel beginnende ondernemers en hun aanhang. Die zouden zich mogelijk bedreigd kunnen voelen door het protest, en daarom moeten de actievoerders op flinke afstand gehouden worden, aldus de advocaat van de gemeente.

Eureka-idee is een wedstrijd voor ondernemers met een goed en origineel idee. De winnaar ontvangt een prijs van 30.000 euro, waarvan een deel van natura. Hierbij kan worden gedacht aan kantoorruimte, maar ook aan de inzet van medewerkers. Dit werd eerder ‘dwangarbeid’ genoemd door Doorbraak in een uitzending van Sleutelstad FM.

Vanavond pitchen de ondernemers hun plan voor een jury in de hoop naar huis te gaan met de prijzenpot.

De rechter gaf vandaag de gemeente Leiden gelijk: de activisten krijgen een plek toegewezen en mogen niet flyeren. Doorbraak laat weten dat het protest wel doorgaat. De finale vindt plaats bij DZB Leiden, aan de Le Pooleweg 11 te Leiden.

Delen

4 reacties

  1. Volgens mij werd met dwangarbeid bedoeld verplichte arbeid voor mensen met een uitkering zonder dat daar een beloning overeenkomstig de relevante CAO, of in ieder geval het minimumloon, en een normale individuele arbeidsovereenkomst tegenover staan. Ik weet niet of daar in dit geval sprake van zal zijn.

  2. Hennie castelein op

    Er is geen sprake van een demonstratieverbod. Dat is een onjuiste weergave van de feiten. Er is wel degelijk toestemming gegeven om te demonstreren waaraan wel een aantal voorwaarden verbonden. De demonstratie mocht bijvoorbeeld niet plaatsvonden op het terrein van DZB.

  3. Maarten Dirkse op

    Mw. Castelein heeft volkomen gelijk: er is geen sprake van een demonstratieverbod. Het artikel ontkracht haar eigen kop ook in de laatste alinea. "Demonstratieverbod" en "de activisten krijgen een plek toegewezen" lijkt me toch vrij onverenigbaar. Feitelijke juistheid heeft het bij de auteur van dit artikel duidelijk afgelegd tegen sensatiezucht. Jammer.

  4. de activistische groep BOORDRAAK is again "barking up the wrong tree" de gemeente Leiden voert een in deze niet de regie dat doet Den Haag, daarbij mag niet onvermeld blijven dat de gemeente Leiden in tegenstelling tot Rotterdam b.v. een zeer sociale koers vaart gericht op individueel maatwerk, voorts wil Piet tegen BOORDRAAK nog zeggen: "welkom in de participatie samenleving waarin mensen naar elkaar omkijken en voor elkaar zorgen en dan pas een beroep doen op vadertje staat"

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Je bent nu offline