450 Roze brillen binnen de kortste keren weg

De roze brillen-actie, die zaterdagmiddag plaatsvond in de Haarlemmerstraat, was een groot succes. Leden van verschillende Leidse politieke partijen kwamen bij elkaar om aandacht te vragen voor homo-acceptatie. Dit deden zij door roze brillen en flyers uit te delen. De brillen werden uitgedeeld naar aanleiding van een ervaring van Ashley North, waar hij vorige week over vertelde op Sleutelstad: North, zelf drager van een roze montuur, werd nabij station Lammenschans bedreigd door een groep jongens, omdat hij homoseksueel zou zijn. 

Audiofragment: Willem de Gelder nam een kijkje bij de roze brillen-actie en sprak hier onder meer Ashley North, PvdA-lijsttrekker Gijs Holla en Galith Mol van het COC.

De 450 brillen die besteld waren, waren snel op. Het winkelend publiek reageerde over het algemeen zeer positief, vertelde Ashley North, die blij was dat zijn vervelende ervaring zoveel steun wist te vergaren.

De partijen die de actie hadden georganiseerd waren D66, PvdA, VVD, GroenLinks, SP en Partij voor de Dieren. Ook de Libertarische Partij was aanwezig.

Delen

Reageren is niet (meer) mogelijk.

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Je bent nu offline