GroenLinkse leden spreken zich uit over kandidatenlijst

5

Op woensdag 27 november kunnen de leden van GroenLinks Leiden zich tijdens de algemene ledenvergadering uitspreken over de concept-kandidatenlijst van de partij. Daarop staan 12 namen. Voor de plek van lijsttrekker was maar 1 kandidaat: fractievoorzitter Pieter Kos. Op 2 staat Yvonne van Delft, op 3 Stéphanie Bakker, op 4 Walter van Peijpe en op 5 Joost Hartlief. Die top 5 onthulde Sleutelstad.nl afgelopen woensdag al.

Nu kunnen we ook de overige kandidaten melden. Op plek 6 staat duo-raadslid Jos Olsthoorn, op 7 Ashley North die tot voor kort voorzitter was van de Groenlinkse jongeren DWARS. Robert van Heuven, ook duo-raadslid, staat op plek 8. De 9e plaats is voor Eline Levering die de afgelopen jaren voorzitter was van de campagnecommissie. Op 10 staat nieuwkomer Alida Bos, op 11 Ivo van Spronsen die als duo-raadslid al eerder deel uitmaakte van de Leidse GroenLinks-fractie in de periode 2007-2010. Edgar van der Burgt is kandidaat 12 en sluit de rij. Van der Burgt is net als Levering actief in de campagnecommissie van GroenLinks Leiden.

Delen

5 reacties

 1. Beste Pieter, Yvonne, Stephanie, Walter en Joost veel succes.
  We hopen op een goed resultaat in 2014! Het roer moet om in deze
  stad na 4 jaar geteisterd door een op het centrum en asfalt gerichte coalitie/college.
  HOV moet groener en liefst over (dubbele) rails. De polders rond de stad moeten groen blijven en geen provinciaalse bouwput. En het geld moet niet in lege garages maar in het opfrissen van de wijken. Politici moeten meer de wijk in en niet rond de Breestraat blijven hangen.
  Verder nog een verzoek om nieuwe winkelketens te checken op ethisch gedrag t.a.v. fabricage in ontwikkelingslanden.
  Jullie krijgen mijn stem!

 2. Wakker Nederland op

  ach gut, symboolpolitiek, Frits? Eerder gezien hier in Leiden. Bordjes als ‘kernwapenvrije gemeente’ en meer van dat soort kolderieke onzin die slechts bedoeld is voor wat geitenwollensokkenactivistjes. HOV? Bwahaha! Je bedoelt zeker die kabelbaan van P. Kos die door de Breestraat moest komen, al net zo onhaalbaar als het trammetje van partijgenoot en mislukte wethouder John Steegh. GroenLinks, blijf maar lekker in de oppositie, het was een verademing in Leiden om eens een keer een coalitie te hebben zonder GroenLinks.

 3. Niet alleen slaapgebrek, maar ook chronische winterdepressie schijnen deze ochtendsjacherijn te teisteren. Paar Philips Baghwan LEDjes doen wonderen.

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 107.5 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline