Verdachte van serie diefstallen uit fietstassen aangehouden

De laatste tijd heeft er een serie diefstallen uit fietstassen plaatsgevonden. De diefstallen vonden plaats tussen 6 oktober en 5 november in Leiden en Voorschoten. Met de aanhouding van een 31-jarige man uit Leiden denkt de politie de dader eindelijk te pakken te hebben.

De werkwijze van deze diefstallen was telkens hetzelfde. Een man op een scooter volgde fietsers die hun handtas in hun fietstas hadden gedaan of op een bagagedrager hadden gelegd. De scooterrijder kwam naast de fietsers rijden, pakte de (hand)tas(sen) en reed vliegensvlug weg.

De politie had al langer een onderzoek gaande, maar nu blijkt toch een 31-jarige man als verdachte naar voren te komen. Hij is op dinsdag 12 november aangehouden en in zijn woning trof de recherche een smartphone aan. Deze smartphone was een buit uit een tas die op 28 oktober onderdeel was geworden van diefstal. Dit incident gebeurde op de Lammerschansweg. Hoewel de verdachte is aangewezen, zet de recherche het onderzoek naar diefstallen voort.

Delen

Reageren is niet (meer) mogelijk.

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Je bent nu offline