Koning der dino’s maakt station Leiden onveilig

Het zal schrikken zijn geweest voor de nietsvermoedende reizigers die woensdagochtend de trein namen op Leiden Centraal: zij werden geconfronteerd met een levensgrote T.Rex die hen hongerig aanstaarde.

Museum Naturalis is verantwoordelijk voor de actie. Het museum wil namelijk een skelet van de Tyrannosaurus Rex naar Leiden halen. Het gaat het eerste T-rex skelet worden dat buiten Noord-Amerika te zien zal zijn. Paleontologen van het museum hebben het beest zelf opgegraven in de Amerikaanse staat Montana. Dat is niet gratis; met de koop, de montage en het transport is ongeveer 5 tot 7 miljoen euro gemoeid. Om een deel hiervan op te halen is een crowdfundingactie gestart in samenwerking met de NS, onder de naam ‘Tientje voor T-rex‘. Vanochtend werd de dinosaurus onthuld door Henri Lenferink, burgemeester van Leiden, en Edwin van Huis, directeur van Naturalis.

Reportage over de onthulling van de T-rex. (Chris de Waard)

Met een druk op de rode knop ging het doek naar beneden en toonde Trex, zoals ze al liefkozend is genoemd, zichzelf in volle glorie. De volgelopen stationshal, met veel aanwezige kinderen, reageerde zeer enthousiast. Van dit enthousiasme zal het museum het ook moeten hebben om het geld bij elkaar te krijgen. Nu is het nog wachten op het echte exemplaar. Dat wordt in 2015 verwacht. De T-rex zal na het station overigens ook haar opwachting maken bij de IJsbaan van Leiden.

Delen

Reageren is niet (meer) mogelijk.

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Je bent nu offline