PvdA wil werken aan wijken

3

Het bestuur van de Leidse PvdA heeft het concept-verkiezingsprogramma vastgesteld. Bestrijding van de werkloosheid, investeren in wijken, een ruimhartig minimabeleid, en het instellen van sociale wijkteams, om de zorg dichter bij de mensen te brengen, zijn de belangrijkste speerpunten uit het verkiezingsprogramma dat de titel ‘Een sterk en sociaal Leiden, werken aan wijken’ meekreeg.

Lijsttrekker Gijs Holla is trots op het programma: “Uit het programma blijkt duidelijk wat de ambitie van de PvdA is voor de komende jaren. Een stad waar niemand aan zijn lot wordt overgelaten en een stad waar de sterkste schouders de zwaarste lasten dragen.”

Met de keuze om de wijken centraal te zetten neemt de PvdA uitdrukkelijk afstand van het beleid van het huidige college van D66, VVD, CDA en SP. “Natuurlijk moet je ook investeren in de Leidse binnenstad,” zegt Gijs Holla: “maar de wijken mogen niet vergeten worden. Die neiging heeft het huidige college wel. De balans in de aandacht tussen binnenstad en wijken moet daarom terug. Per slot van rekening wonen veruit de meeste Leidenaren buiten de singels.” De PvdA zet het huidige college de afgelopen jaren steevast weg als ‘het college van de binnenstad’.

Andere punten zijn de herinvoering van schoolzwemmen, een groene Oostvlietpolder, de renovatie van de ijshal, het omlaag brengen van de energielasten door het afsluiten van een lokale Green Deal en het behoud van Zwembad de Vliet. Bovendien wil de PvdA dat er gewerkt wordt met sociale winst bij aanbestedingen: bedrijven die een opdracht willen van de gemeente zijn verplicht om jongeren, ouderen of mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt in dienst te nemen.

Op 27 november stellen de leden het verkiezingsprogramma vast in Buurthuis de Kooi in de Driftstraat. Tijdens deze vergadering kunnen leden voorstellen doen om het concept-programma aan te passen.

Delen

3 reacties

  1. Beste PvdA, weer eens aandacht voor de randwijken. Na 4 jaar dit asfalt en centrumgerichte college/coalitie komen wij weer eens inzicht. Een aftands winkelcentrum wordt eindelijk weer opgeknapt, maar help ons nu ook af van dat vreselijk verkeersriool ZnB. D66 en de SP, ooit felle afwijzers van dit riool hebben ons behoorlijk belazerd! PvdA als promotor van Churchill Avenue, Gijs als teamlid probeer het geniale ontwerp van wijlen Wim van der Pol en zijn team weer nieuw leven in te blazen. Goed PZH (De Bondt c.s.) zal flink dwarsliggen. Maar vergeet niet: PZH is er voor Leiden en niet andersom.
    Jullie programma ziet er in ieder socialer, sterker en hopelijk schoner uit! Succes en vooral winnen in 2014!

  2. Helaas is het programma van de PvdA niet meer waard dan het papier waarop het geschreven is. Ze zeggen A en ze doen B. Net zoals het uitkomt. Des te schrijnender als A een van de bestaansredenen van de partij is. Nee, de PvdA is tegenwoordig net zo’n handige verkiezingsmachine als de VVD. Bijna nog handiger. Zeggen wat lekker klinkt om de kiezers te paaien en dan als het erop aankomt het tegenovergestelde doen. Ome Koos is reuze benieuwd hoeveel kiezers daar nog gaan intrappen. Was het maar morgen al de verkiezingsdag.

  3. Bij de PvdA zijn ze nog niet wakker dus zegt Ome Koos het nog maar een keer: ‘Wat de PvdA ook zegt, als het er op aankomt is het allemaal humbug voor de bühne. Samsom is onbetrouwbaar (vraag maar aan zijn ex-vrouw), de PvdA is onbetrouwbaar (vraag maar aan de kiezers, oh wat zijn die teleurgesteld in de partij van ‘de leugen regeert’.).

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 107.5 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline