Miljoen programmasubsidie voor Lakenhal

1

Stedelijk Museum De Lakenhal krijgt na de renovatie en uitbreiding structureel twee ton programmasubsidie per jaar. De VVD diende een voorstel in om sowieso na vijf jaar opnieuw te bekijken of zo’n programmasubsidie nog wel noodzakelijk is. Wethouder De Haan zegde toe dat de gemeentelijke bijdrage na vijf jaar wordt geëvalueerd.

Audiofragment: Cultuurwethouder Jan-Jaap de Haan over de programmasubsidie voor De Lakenhal.

De Lakenhal krijgt nu ook jaarlijks geld van de gemeente om exposities te organiseren. Dat geld werd echter tot nu toe steeds (meerjarig) incidenteel beschikbaar gesteld. Nu het in de begroting is opgenomen, kan het museum in principe jaarlijks op het bedrag rekenen.

Delen

1 reactie

  1. Mooi dat dit soort subsidies nu op initiatief van de VVD beter geëvalueerd gaan worden.

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 107.5 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline