Lijsttrekker CDA: Geen strijd om leiderschap

Een strijd om het leiderschap binnen het CDA? In de wandelgangen van het Leidse stadhuis gaat dat hartnekkige gerucht, maar volgens lijsttrekker Jan-Jaap de Haan speelt zoiets niet. Dat er van de huidige fractie slechts een raadslid doorgaat, heeft volgens De Haan andere oorzaken: “De mensen die stoppen zijn allemaal jonge mensen in de bloei van hun leven. Ze moeten het raadswerk combineren met een baan en sommige hebben bovendien jonge gezinnen”. De mensen die zich niet gemeld hebben bij de kandidaatstellingscommissie hebben die afweging zelf gemaakt. Er is niemand weggestuurd, aldus De Haan.

Audiofragment: CDA-lijsttrekker Jan-Jaap de Haan over de kandidatenlijst van zijn partij.

Aanstaande maandag houdt het CDA Leiden de ledenvergadering waar de lijst vastgesteld moet worden. Dan kunnen er eventueel nog verschuivingen plaatsvinden, maar De Haan hoopt dat de leden de conceptlijst niet zullen wijzigen.

Delen

Reageren is niet (meer) mogelijk.

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 107.5 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline