D66 wil miljoenen extra voor diepere ligging RijnlandRoute

6

Hoevéél miljoen zet D66 Leiden niet in het verkiezingsprogramma, maar dát de partij Leidse miljoenen extra beschikbaar wil stellen voor een betere inpassing van de RijnlandRoute staat er wel in. Volgens lijsttrekker Robert Strijk denkt zijn partij bijvoorbeeld aan een diepere ligging van de snelweg in de Stevenhofpolder. De RijnlandRoute gaat daar volgens de huidige plannen op vier meter onder het maaiveld lopen. D66 Leiden wil daar min zes van maken.

Audiofragment: De D66 Leiden leden stelden het verkiezingsprogramma vast: #DoeMee66. Meer coffeshops en meer geld voor de RijnlandRoute zijn enkele speerpunten.

Delen

6 reacties

 1. En zo wordt het vermeende kostenverschil tussen Churchill Avenue en Zoeken Naar Balans nog wat verder verkleind.

  Dat verschil was volgens de provincie 229 miljoen, maar in werkelijkheid plm 70 mln. Door de boortunnel in Voorschoten en de ondergrondse kruising bij Maaldrift was dat verschil al flink verkleind, op kosten van Voorschoten en Wassenaar. Dankzij extra Leidse miljoenen wordt het verschil dus weer wat kleiner als D66 haar zin krijgt.

  Had in mei 2012 nou maar gewoon de CA gesteund, dan hadden we nu niet dat gedoe met de Stevenshof en de Oostvlietpolder.

 2. Julius Olivier van Bleutekaete op

  En ik wil miljoenen voor mijn nieuwe landgoed. Het interesseert mij niet waar het geld vandaan moet komen of ten koste van wat en wie dat gaat. Als ik mijn zin maar krijg.

 3. Nu wel extra geld voor Rijnlandroute ?
  Verkiezingsprogram D66 in 2010: Rijnlandroute liefst in (Rembrandt)tunnel, in polder: dan niet horen zien en ruiken langs Stevenshof.
  D66 op pluche en eigen wethouder van verkeer : wegstemmen Churchill-tunnel, geen extra geld om Voorschotense boortunnel te verlengen, geen extra geld voor minder belastend knooppunt Maaldrift, geen extra geld voor diepere ligging.
  En nu in program 2014 plotseling wel extra geld ?
  Hoe ongeloofwaardig kun je zijn !

 4. Ik ben nieuwsgierig wat de andere Leidse partijen gaan beloven aan al die kiezers in de Stevenshof.

  Tip voor de wijkraad: verzamel al deze beloftes in een stemwijzer voor de Stevenshof.

 5. Stem volgend jaar op kandidaten van de Populistische Leidse Actiepartij, PopLA. Zij vegen hun achterste af met de verkiezingsprogramma’s van andere partijen. PopLA belooft alle burgers een schonere en veiligere stad, meer welvaart, betere voorzieningen, lagere lasten en gratis bier. PopLA, binnenkort in de aanbieding.

  😉 😉 😉

 6. #Duurzaam66 zo zo , krijgt nu toch echt spijt van haar draaierij op 31 mei 2012. Ineens wel geld voor de Rijnlandroute op -6 m bij de Stevenshof. Volgens PZH (Driesse) veel te duur en technisch complex vanwege grondwaterdruk!

  Beste heer Strijk en liberaal consortium, zelfs -10 m zullen we in de Stevenshof niet accepteren. De Churchill Avenue is dus nu wel weer in zicht en gezien het kleine kostenverschil realiseerbaar. Kom op! Geen chronisch lawaai en fijnstof (kanker en kapotte longen) voor onze jonge kinderen. We zullen hun blijven herinneren wie de spil was in deze keuze van dit misdadige verkeersriool. En het verzet aan hen doorgeven. Overigens mijnheer de wethouder, begin de knelpunten aan te pakken: betaalbaar, geen MER nodig, nu realiseerbaar en gelukkig voor #Duurzaam66 GEEN BURGERINITIATIEF!

  Stevenshoffers: blijf u verzetten tegen deze Balans is Zoek o.a. dankzij D66, de SP, CDA en VVD!

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 107.5 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline