PvdA maakt haar dertig lijstduwers bekend

4

De PvdA-Leiden heeft vandaag haar gehele concept-lijst online gezet. Eerder maakte de partij de top 10 al bekend, vandaag zijn daar nog 30 andere kandidaten bijgekomen. Omdat de PvdA op dit moment 6 zetels heeft in de raad, is het niet te verwachten dat één van deze kandidaten een zetel haalt, tenzij een voorkeursstemmencampagne succesvol blijkt te zijn. Op 4 december zullen de leden van PvdA-Leiden stemmen over de lijst. Er kunnen dan nog dingen veranderen.

De gehele lijst:

1. Gijs Holla
2. Anna van de Boogaard
3. Abdelhaq Jermoumi
4. Robbert-Jan van Ette
5. Rald Schalkwijk
6. Helma Baart
7. Mels van Meggelen
8. Martijn Otten
9. Erica de Leeuw
10. Arjen Liemburg
11. Marc Newsome
12. Fatima Minnes
13. Leendert Jonker
14. Aloys van Rest
15. Elwin Wolters
16. Nikki Klopper
17. Stephan Glasbergen
18. Herman Jonker
19. Saloua Kerrat
20. Mees ten Hooven
21. Pieterjan van Delden
22. Jelte Liemburg
23. Bart Portegijs
24. Geert van der Varst
25. Jochem Tazelaar
26. Marisa Monsanto
27. Mahammed Xassan
28. Frits Grotenhuis
29. Stijn Kalsbeek
30. Davied van Berlo
31. Thea Dickhoff
32. John Marks
33. Marleen Damen
34. Marion Goedhart
35. Conny Broeyer
36. Liesbeth Hesselink
37. Hilde Janssen
38. Tjeerd Scheffer
39. Marion van Dongen
40. Henny Keereweer

Delen

4 reacties

 1. Is het mogelijk om ook van de nummers 11 tot en met 40 wat achtergronden van kandidaten op de website te plaatsen ? Of doen zij er niet toe ? 🙂

  Bij mij zijn bekend: de nummers 30 tot en met 40. Nummers 11, 13, 24 en 26 zijn mij ook bekend. Maar dat is toeval en is voor eenieder natuurlijk anders. En dan heb ik niet eens een functie bij de NSA gehad. 🙂

  De rest is mij volstrekt onbekend.

  Ik weet het. Informatie en transparantie over mensen dient "functioneel" te zijn, zeker als door de incrowd van de partij (= de aristocratie van de arbeidersklasse) al is besloten om de lijst van de eerste 10 kandidaten ongewijzigd vast te stellen.

  MAAR ik wil altijd weten wie mij vertegenwoordigt in de gemeenteraad.

  Onlangs heb ik met nummer 8 van de lijst gechat op Facebook en heb ik van hem een indruk kunnen krijgen. Maar dat was toeval.
  Overigens Martijn je kwam sympathiek en communicatief over op FB.

  Ik nodig het afdelingsbestuur en de kanidaatsstellingscommissie uit meer informatie te geven over de samenstelling van de lijst en meer informatie te geven over de achtergronden van de kandidaten dan de schaarse info, die nu over de kandidaten op de website van de Leidse PVDA staat.

  Los daarvan is het traditie om toch een wat inhoudelijker motivering te geven over waarom de lijst zo is samengesteld in relatie tot het oorspronkelijke functieprofiel.

  Maar goed dat is het "politieke" voorrecht van een kandidaatstellingscommissie/afdelingsbestuur om dat niet openbaar te maken.

  Tenslotte een advies. Transparantie over kandidaten kan veel narigheid voorkomen voor een politieke partij, mocht met een gekozen kandidaat in een vertegenwoordigend orgaan naderhand toch iets fout gaan. Genoeg precedenten aanwezig in de historie van de PVDA.

 2. Ome Koos zou het graag vriendelijker zeggen maar bij de PvvdA kan dat niet meer. Wie de kar niet wil trekken, zal moeten duwen. Zaterdag j.l. hebben deze ‘huilebalken’ (die geen afstand hebben genomen van het asociale regeringsbeleid van vreemdganger Samsom (tevens vriend van Zorreguita), de oorlogszuchtige Timmermans en de ijselijk lachende ‘Thatcher’ Klijnsma) kunnen zien hoe je een partij ten grave draagt. Met nog een paar keer oefenen gaat dat vast wel lukken. Beste Leidse vuilnismannen kunnen jullie dit zooitje ook meenemen.

 3. De doornen van de vorig jaar bij de verkiezingen uitgedeelde rozen steken nog steeds in mijn handen waarmee ik ze nietsvermoedend en blijmoedig aanpakte.

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Je bent nu offline