Nieuwkomers domineren CDA-lijst

Vandaag heeft het CDA de lijst bekend gemaakt waarmee zij de gemeenteraadsverkiezingen in wil gaan. Net als bij D66 en de PvdA bieden de christendemocraten kansen aan veel nieuwelingen. Na lijsttrekker en cultuurwethouder Jan-Jaap de Haan staat raadslid Moniek van Sandick op 2, maar daarnaast staan er geen zittende raadsleden op de lijst. Op plek 3 staat een oude bekende van de gemeente Leiden: Klaas de Vries was van 1991 tot 1999 gemeentesecretaris in Leiden, en keert na bestuurlijke dienstverbanden in on andere Drenthe, Hilversum en Maastricht weer terug naar de sleutelstad. De vierde plaats is voor fractiemedewerker Roeland Storm en de vijfde plaats voor Joost Bleijie, de oprichter van de LeidsePas. Julius Terpstra, de voorzitter van de landelijke CDA-jongeren, staat op 6.

Opvallend is de afwezigheid van een groot deel van de huidige gemeenteraadsfractie. Fractievoorzitter Patrick Meijer en de andere leden Arjen Bonestroo en Judith Sandriman, zien onverkiesbaar. Bonestroo en Sandriman staan wel op de lijst, maar zo laag dat ze slechts met voorkeursstemmen gekozen kunnen worden. Hun afscheid is vrijwillig: geen van hen is ‘geloosd’, meldt een bron binnen het CDA Leiden. Ook duoraadslid Joery Strijtveen heeft zelf besloten te stoppen, al staat ook hij op de lijst.

 

Op 11 november komen de Leidse leden van het CDA bijeen om de lijst van te stellen. Hierin kunnen dan nog wijzigingen worden aangebracht.

Een andere opvallende naam is Elco Brinkman. Hij was minister van Welzijn, Volksgezondheid en Cultuur en fractievoorzitter van het CDA in de Tweede- en in de Eerste Kamer. In maart kan hij een volgende mooie functie aan zijn CV toevoegen: lijstduwer voor het CDA in Leiden.

De gehele lijst:

1. Jan-Jaap de Haan
2. Moniek van Sandick
3. Klaas de Vries
4. Roeland Storm
5. Joost Blijie
6. Julius Terpstra
7. Arine Sijl
8. Stijn Hemel
9. Madeleine Michels van Kessenich
10. Geert Crielaard
11. Sebastiaan van der Veer
12. Joraline Enting
13. Annelies van Vark
14. Corine Post
15. Wilbert van der Post
16. Rob Hogenelst
17. Steef Akerboom
18. Azarja Gutter
19. Arjen Joosse 
20. Martin van der Klugt
21. Peter Stein
22. Egbert Hendriks
23. Niels Aangeenbrug
24. Hank Wennink
25. Aad Beij
26. Elisabeth Wunderle
27. Nico van Hemert
28. Gerard Adelaar
29. Pascal van Dijk
30. Cent van Vliet
31. John Boon
32. Janine Blok
33. Frank de Soeten
34. Stefan van Galen
35. Rutger Veldhuijzen van Zanten
36. Hans Pierrot
37. Hans Karstens
38. Frank van Dijk
39. Marjan de Jonge-Doelman
40. Arjen Bonestroo
41. Judith Sandriman
42. Joery Strijtveen
43. Geerten Boogaard
44. Ruud Breedveld
45. Marga Bakker
46. Anne Michiels van Kessenich 
47. Dick van Duijn
48. Wilbert Hettinga
49. Wim Blijie
50. Elco Brinkman 

Delen

Reageren is niet (meer) mogelijk.

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Je bent nu offline