Jonge Democraten: Te weinig jongeren hoog op de kieslijst van D66 Leiden

3

De Jonge Democraten Leiden – Haaglanden zijn teleurgesteld in de definitieve kieslijst van D66 Leiden. Op de lijst is op de eerste 15 plekken geen jongere onder de 28 jaar te bespeuren. “Mogelijkerwijs zal dat leiden tot een ondervertegenwoordiging van jongeren of studenten in de raad namens D66”, zegt Charlotte de Roon, voorzitter van de afdeling. Ze hoopt dat tijdens de daadwerkelijke gemeenteraadsverkiezingen studenten massaal zullen stemmen op de jongeren op de lijst, zoals Myrthe Woddema of Bas Wallage.

De Roon: “In een studentenstad als Leiden zet D66 zich in voor thema’s als onderwijs, studentenhuisvesting en uitgaansleven. Om zo’n verhaal te kunnen verkondigen en onderbouwen, heb je mensen nodig die uit ervaring kunnen spreken over deze onderwerpen. Hoewel de interne verkiezingen democratisch zijn verlopen, betreuren wij het ten zeerste dat er straks wellicht niemand is die namens de jongeren en studenten het woord kan voeren in de gemeenteraad.”

Delen

3 reacties

  1. Volgens Menno Smitsloo schijnt de met seksistische grappen uitgeruste VD Luit meer aantrekkingskracht op vrouwen te hebben dan Jonge Democraten…Tsja, het is maar waar je voor kiest.

  2. Johan Volkers op

    Tja, jonge politici worden ook ouder en zitten dan lekker op het warme pluche… Kan geen kwaad wanneer studenten zich zouden inzetten voor een eigen vertegenwoordiger in zo’n partij.

    Zelf ben ik meer van de lokale partijen (zonder discriminerende partijpunten), die meer betrokkenheid tonen bij de stad zelf.

  3. Ome Koos zegt het zo: ‘Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst’. De begrafenisstoet die vandaag door Leiden schreed, zou wel eens een teken aan de wand kunnen zijn voor de democraten uit 1966.

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 107.5 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline