Ook Partij voor de Dieren presenteert conceptkandidatenlijst

De conceptkandidatenlijst van de Partij voor de Dieren voor de gemeenteraadsverkiezingen is vandaag bekend gemaakt. In Leiden voert fractievoorzitter Dick de Vos (55) de lijst aan, gevolgd door Martine van Schaik (39) en Jeroen Schrama (36) die momenteel duoraadslid in de commissie Werk en Financiën is.

De Leidse bioloog Gerrit Jan de Bruyn, bekend van o.a. het Bewaarde Land, staat als lijstduwer op de lijst (12), evenals Tweede Kamerlid Esther Ouwehand, nr. 13.

Dick de Vos is in het dagelijks leven veranderingsmanager en auteur van enkele vogelboeken. Hij is tevens bestuurslid van de Marc van Roosmalenstichting. In 2011 werd hij door een onafhankelijke jury verkozen tot beste politicus van Leiden. Martine van Schaik werkt bij Stichting Jong Ondernemen en als franchisenemer bij Van Haver tot Gort. Ze is o.a. initiatiefneemster van het vrijwilligersnetwerk van de Dierenweide Stevenshof en van de zonnepanelenactie, ook in de Stevenshof. Jeroen Schrama studeerde Beleidsgerichte milieukunde en is momenteel schrijver. Binnenkort publiceert hij zijn eerste roman, een ecothriller.

De overige kandidaatsleden zijn in volgorde:

Edward Iemenschot, Henny Hoogervorst, Frans Hagedoorn, Harbert van der Kaap, Lianne Raat, Jacques de Jong, René van Mastrigt en Erik van den Doel.

“De afgelopen vier jaar hebben we bewezen dat we Leiden een groenere koers kunnen laten varen”, zegt lijsttrekker Dick de Vos: “Er zijn echt stappen gezet in dierenwelzijn, natuur en duurzaamheid. Met die aanjaagfunctie gaan we vanaf 2014 door.”

De Vos verwacht 2014 twee zetels te halen in de raad. “De vorige keer waren we niet ver van een tweede zetel af. Landelijk zitten we in de lift. Steeds meer mensen beseffen dat we zo niet langer kunnen doorgaan met de roofbouw van de aarde, ten koste van onbeschrijflijk veel leed voor mens en dier.”

In totaal doet de Partij voor de Dieren mee in 12 gemeenten; een verdubbeling ten opzichte van het huidige aantal. In Zuid-Holland zijn dat, naast Leiden, Den Haag, Rotterdam en Gouda, Pijnacker-Nootdorp. De ontwerpkandidatenlijsten en het ontwerpverkiezingsprogramma worden op 24 november voorgelegd aan het congres. Na definitieve vaststelling komen de Leidse kandidaten met een programma van lokale speerpunten.

Delen

Reageren is niet (meer) mogelijk.

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 107.5 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline