Definitieve lijst D66 Leiden bekend

18

De definitieve kandidatenlijst van D66 is zojuist bekend gemaakt. Na lijsttrekker Robert Strijk, volgen op plek 2 en 3 de zittende raadsleden Marc Gaulard en Jeffrey van Haaster. Campagneleider Lodi van Brussel staat op 4, Aad van der Luit op 5. De zesde plaats wordt bezet door Peter Bootsma. Op 7 staat nieuwkomer Fleur Spijker, op 8 Galith Mol, op 9 duoraadslid Annemieke Strijers en op 10 staat Eric Krijgsman. Piet Sebrechts die eerder door de adviescommissie op plek 2 was gezet heeft zich teruggetrokken.

De leden van D66 Leiden hebben daarmee korte metten gemaakt met de advieslijst die ze voorgelegd kregen. De nieuwkomers die veel zittende raadsleden verdrongen zijn voor een deel weer op een onverkiesbare plek gezet. De opvallendste wijzigingen zijn de hoge plekken voor Aad van der Luit en Peter Bootsma die eerder plek 9 en 16 toebedeeld kregen. Ook duoraadslid Annemieke Strijers kan tevreden zijn. Ze steeg van 20 naar 9.

Van de zittende raadsleden staan Vahit Köroğlu, Timo Gubbens en Farokh Tahmasian niet meer op een verkiesbare plaats. Respectievelijk staan ze op plek 12, 14 en 15.

Lijsttrekker Robert Strijk is blij met de uitkomst: “Dit is een sterk team waarmee ik met heel veel vertrouwen de verkiezingen in ga. Leiden is een echte D66-stad. D66 was de afgelopen jaren de grootste partij en dat hopen we opnieuw te worden. We hebben veel zaken uit ons verkiezingsprogramma gerealiseerd en willen ook de komende jaren een duidelijk D66 accent op het stadsbestuur leggen. Zowel in de manier waarop we besturen en inwoners van Leiden betrekken, als in de keuzes die we maken.”

Vervolg van de lijst:

11.   Anneloes Wassenaar
12.   Vahit Köroğlu
13.   Susannah Herman
14.   Timo Gubbens
15.   Farokh Tahmasian
16.   Eduoardo Felici
17.   Jeroen Slobbe
18.   Sander van Diepen
19.   Bas Wallage
20.   Myrthe Woddema

21.   Rolf van Wegberg
22.   John van der Goot
23.   Bart Borst
24.   Robbert Pronk
25.   Stefan Pack
26.   Armin Ademovic
27.   Casper ten Dam
28.   Jan de Laat
29.   Jasper Bot
30.   Hermine Klein
31.   Michel Buijs
32.   Tessa Lansbergen
33.   Roger Hendriks
34.   Nelleke Hijmans
35.   Ruben Krantz
36.   Paul de Lange
37.   Friso de Jong
38.   Joris Vijverberg
39.   Arlinke Bokhors
40.   Frank de Wit
41.   Bas Blanken
42.   Jessie Post
43.   Jasper Bitter
44.   Jasmijn Touw
45.   Luck van Leeuwen
46.   Allard de Wijkerslooth de Weerdesteyn
47.   Mark Koek
48.   Sabine Verschoor
49.   Jasper Dalhuisen
50.   Joost Klimbie
51.   Job van Exel
52.   Henrique Franssens

Delen

18 reacties

 1. Leids burger op

  De eerste vrouw pas op nummer 7? Slechte zaak voor een partij als d66. Mijn stem krijgen ze niet.

 2. Met Leids burger eens. Luit op 5 en een vrouw op 7. Ik ga dit keer maar eens geen D66 stemmen.

 3. Barry von der Badeanzug op

  Luit eruit, dan staat de eerste vrouw tenminste op 6, als die een beetje meent wat die de afgelopen weken roeptoeterde dan stapt die op.

 4. René Dentener op

  "De nieuwkomers die veel zittende raadsleden verdrongen zijn voor een deel weer op een onverkiesbare plek gezet."

  Geheel zoals verwacht. I’d better stick to the other liberals. Daar doen ze tenminste ook niet aan dit soort nomenklatoera-onzin die slechts bedoeld is voor de buhne. En nogmaals, wat een belachelijk onevenredige aandacht wordt hieraan besteed door de Sleutelstad-redactie. Inmiddels het achtste artikel? Ik ben de tel inmiddels kwijt geraakt.

 5. Ik kan me vinden in de reactie van Leids burger. Het is verbazingwekkend dat een partij die zich voordoet als ‘liberaal progressief’ vrouwen niet op een serieuze positie plaatst. Het doet mij denken aan de mannenbroeders.

 6. Sonja Bierenbroodspot op

  Wat een raar antwoord van "heer" van der Luit,
  Quote:
  Zou het niet prettiger en eerlijker zijn als u reageert op een verhaal uit mijn mond? Ik wil met alle liefde een kopje koffie met u drinken om u feitelijk bij te praten.

  Nu het over hemzelf gaat voelt van der Luit zich aangesproken en wil hij ineens met iedereen koffie drinken.

  Alle onzin en onwaarheden die hij zowel in de raad als op internet en zijn stukje in de het op zondag waar hij regelmatig mensen afzeikt dat boeit hem niet. Ik heb hem al regelmatig uitgenodigd om eens koffie te gaan drinken en zaken uit te praten. Helaas gaat van der Luit daar niet op in en krijg je weer een kinderachtig antwoord. Nu treft het hem zelf dat er over hem geschreven word en wil hij ineens met de halve stad om tafel zitten. Toch een vreemd antwoord voor iemand "die gewoon maar zegt wat er voor zijn bek komt" zonder eerst na te gaan of het verhaal wel waar is. Volgens mij hebben verhalen altijd twee kanten maar zover denkt van der Luit niet na. Als je maar in de belangstelling staat.

  p.s. onder mijn eigen naam geschreven "heer" van der Luit!!

 7. Waarschijnlijk denkt D66 dat ze veel kiezers binnen halen door popie-jopie Luit hoog te plaatsen. Dat zou weleens een vergissing kunnen zijn. Ik ben niet de enige die deze partij de rug toe keert.

 8. René Dentener op

  Wat in deze hele (door de redactie van Sleutelstad) opgeblazen ‘kwestie’ steekt en waar in de redactionelen een beetje aan voorbij gegaan wordt is het volgende: er wordt door D66 Leiden eerst met veel tamtam een StemAdviesCommissie aangesteld die politiek talent moet scouten voor haar partij. Die doet op grond van de gevoerde gesprekken met mensen die overwegen zich kandidaat te stellen voor de gemeenteraad aanbevelingen voor plaatsing op een kieslijst voor de gemeenteraadsverkiezingen. Vervolgens blijkt echter dat de oude hap en de grootste schreeuwer(s) de plaatsing op de lijst bepalen en niet nieuw talent of mensen die inhoudelijk een bijdrage willen leveren in hun gemeenteraadsfractie. De wijze waarop de kieslijst van D66 Leiden tot stand gekomen is lijkt haaks te staan op wat men bij het landelijk partijbureau van D66 zoal verklaart omtrent ‘talentontwikkeling’. "De allerbesten op de juiste plaatsen"? Ik weet het zo net nog niet bij deze partij. In ieder geval, mijn stem krijg je niet (meer).

  Overigens zou het een goede zaak zijn als er in de kieswetgeving eens een bepaling zou worden opgenomen over het maximaal aantal termijnen dat een volksvertegenwoordiger herkozen mag worden. Het groene pluche is zo langzamerhand veel te kleverig geworden in Nederland. Op die manier ook volkomen zinloos van gemeenten als Leiden om nog oproepen aan burgers in stadskaternen van huis-aan-huis blaadjes of op de gemeentesite te zetten om zich kandidaat te stellen voor een gemeenteraad. Het zijn immers toch altijd ‘the usual suspects’ die daarin terug keren.

 9. Stoetebacker op

  Die De Wijkerslooth de Weerdesteyn, komt die uit een Bommelverhaal van M. Toonder of misschien een roman van F. Bordewijk? Mooie namen hoor. Wat dacht u bijvoorbeeld van Bot, De Laat, Bitter, Koek, Pack? Een grappenmaker kan daar wel wat mee. Is er voldoende rekening is gehouden met het feestviervermogen en de doorzakcapaciteit van de kandidaten, want dat is heel belangrijk bij D66. Die D betekent tegenwoordig wat?

 10. WakkerNederland op

  Inderdaad, want de door de gemeente in hun drugsverslaving gefaciliteerde en overlast veroorzakende tyfusjunken houden werkend Nederland behoorlijk uit de slaap.

 11. Het zou zo maar kunnen dat heer van der Luit bij de komende verkiezingen door de vrouwelijke Leidse kiezers wordt afgestraft voor de gore seksistische moppen die hij elke week op zijn facebook pagina plaatst.

 12. Kat-in-het-Bakkie op

  Voor de gemeenteraad altijd op D66 gestemd maar nu niet meer. Ik voel me niet vertegenwoordigd maar aan de kant gezet door D66.

 13. Piet Pekelharing op

  Inderdaad, WakkerNederland, daar ben ik het volledig mee eens. Die alcoholici houden met hun gelal en agressieve gedrag werkend Nederland langdurig uit hun slaap.

 14. En vergeet vooral zijn (slechte) seksistische columns, in het zondagse suffertje, niet, @viator!!
  Genoeg redenen gevonden om eens wat anders dan D66 te stemmen.

 15. Menno Smitsloo op

  Het is opvallend hoe juist de mensen die ik nooit met inzet voor het belang van de stad Leiden tegenkom, nu op een ordinaire wijze Aad van der Luit bejegenen. Je hoeft het niet met elkaar eens te zijn, maar doe dan zelf wat en argumenteer niet onder de gordel. Helemaal laf als je niet onder eigen naam schrijft. Van sommige reacties druipt de jaloezie gewoon af.
  Immers, bijvoorbeeld Mevrouw Bierenbroodspot, Aad drinkt al tientallen jaren met iedereen koffie en is daarom van waarde in de raad. Zo nodig durft hij daarbij tegen zijn eigen partij in te gaan. Verder is het top dat ook iemand van zijn generatie zich beschikbaar stelt. Met die stemmen van vrouwen zal het wel goed zitten, want daaronder heeft hij misschien wel zijn meeste fans.
  Aad, gefeliciteerd dat D66 tot inzicht is gekomen en je op de vijfde plek heeft gezet. Succes.

  Menno Smitsloo

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 107.5 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline