Boodschappenactie Ron Flippo succes

8

Ron Flippo is een nieuwe actie gestart. Wie zich schaamt om naar de voedselbank te gaan, kan nu gebruik maken van deze nieuwe actie. Ron Flippo is met een paar anderen een nieuw boodschappenproject begonnen. Dit doen ze door zegels te sparen van de C1000 en Jumbo en die in te ruilen voor dozen met boodschappen die ze vervolgens verspreiden onder de behoeftigen.

Maar waarom deze actie? ‘Je ziet gewoon dat heel veel mensen niet naar de voedselbank durven, en je ziet gewoon om je heen dat mensen het goed kunnen gebruiken en nodig hebben’. Maar hoe komen de mensen (die dit kunnen gebruiken) te weten dat deze actie er is? ‘We hebben twee sites, op facebook, met als belangrijkste Leiden Toen en Nu. We hebben 3500 leden, en die doen allemaal mee met de actie’.

C1000 op het Diamantplein heeft 21 dozen geschonken, waar er komende week waarschijnlijk nog vijf bijkomen. We geven dan één doos per dag weg aan iemand die dit kan gebruiken. Je kan tevens je zegels inleveren bij Barry’s Kaashuis, ook op het Diamantplein.

Of het een vervolg krijgt is Ron Flippo duidelijk: ‘ja, er zijn mensen die een diner hebben aangeboden, dus wij mogen ook nog een aantal diners weggeven’.

 

Delen

8 reacties

 1. Geweldig Burgerinitiatief Heel veel hulde aan Ron Flippo
  voor al zijn inspanningen.
  Je bent echt een kei van een kerel Ron.
  Met bewondering wens ik jou een goed leven verder.
  Groeten van Daan

 2. Geweldige gozer, die Ron. Wat hij allemaal organiseerd. Op Facebook die gezellige site met duizenden foto’s waar iedereen zich wel ergens herkend, of met die groep van die site de Peurbakkentocht voor het eerst meedoen (en dan ook nog de derde prijs weghalen), Foto/stadwandelingen maken. Etentjes met die groep, enz. Ja, hij werkt ook nog heb ik begrepen. Zie je hem niet dan hoor je hem wel. Hou hem uit de buurt als hij werkt.
  Ron ga zo door. Wij steunen je daar waar mogelijk.

 3. Ik ben mijn eigen voedselbank…net weer een doos met inhoud weggebracht, wordt ergens in Friesland bezorgd.
  Doe ik regelmatig. Maar goeie aktie van Ron, alleen hoe kunnen de mensen aan zo’n box komen…

 4. Dankzij de falende Nederlandse politici zijn zulke liefdadigheidsinitiatieven tegenwoordig nodig. Ze moeten zich diep schamen en snel ophoepelen en laat ze hun kiezers maar meenemen.

 5. Piet Pekelharing op

  De Leidse nooddruftigen durven dus niet naar de Voedselbank, omdat zij bang zijn door vrienden, familie en andere bekenden gezien te worden. Maar zij willen dus wel met zo’n opzichtige doos in huis gezien te worden? Begrijpe wie het begrijpen kan.

  @Mulder, het is niet alleen tegenwoordig nodig. Vroeger was dat net zo goed nodig, maar niemand pakte het doen op.

 6. Dat is niet waar. Vroeger waren de armen afhankelijk van liefdadigheid. De dames en heren van de charitatieve instellingen kwamen kijken of de arme arm genoeg was en dan was er een aalmoes. Wie nog een mooie stoel of niet versleten tapijt had kreeg niets. Toen werd een beetje Nederland beschaafd en kwam er sociale wetgeving. Nu worden allerlei sociale voorzieningen zo uitgehold en verschraald dat mensen weer afhankelijk gaan worden van liefdadigheid.

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Je bent nu offline