Ook PvdA-lijst biedt veel nieuwkomers

10

De PvdA-Leiden heeft de top 10 bekend gemaakt van de verkiezingslijst waarmee de partij volgend jaar aan de gemeenteraadsverkiezingen wil deelnemen. De lijsttrekker, Gijs Holla, was al bekend. In de rest van de top 10 staan veel nieuwkomers: van de huidige zeskoppige fractie, staan twee raadsleden op de lijst. Dit zijn Anna van de Boogaard, die op 2 staat, en Robert-Jan van Ette, die op 4 staat. Tussen hen staat nieuwkomer Abdelhaq Jermoumi uit de Merenwijk. Hij is directeur van de Ittihaad-moskee, de grootste moskee van Leiden.

Op de vijfde plaats staat Rald Schalkwijk, gevolgd door Helma Baart, die in het bestuur zit van PvdA-Leiden. Op 7 staat Mels van Meggelen, die al ervaring opdeed als manager van het fractiebureau van PvdA-Den Haag. De top-10 wordt compleet gemaakt door de 19-jarige Martijn Otten, Erica de Leeuw van Libertas Leiden en duo-raadslid Arjen Liemburg.

Audiofragment: bestuurslid Christiaan v/d Griend in gesprek met Nieuws071-presentator Ivo van Spronsen over de concept-kandidatenlijst van de PvdA in Leiden

De rest van de huidige fractie stopt op een na vrijwillig. Henny Keereweer, Tjeerd Scheffer en Marion van Dongen staan wel op de lijst, maar zijn lijstduwer. Het laatste raadslid, Esther Karsch, staat niet op de lijst. Ze trok haar kandidatuur in, toen bleek dat ze een tiende plek kreeg toebedeeld.

De leden van de PvdA gaan op 4 december de lijst vaststellen. Er kunnen dan nog wijzigingen worden aangebracht. De PvdA is de tweede partij die de lijst bekendmaakt, na D66.

Delen

10 reacties

 1. Aad van der Luit op

  Esther, wat een bizarre ontknoping van drie en half jaar tomeloze inzet. Ik wil je in het openbaar complimenteren voor je dossierkennis en je betrokkenheid bij de stad en zijn inwoners. Ze zullen je nog gaan missen, ik in elk geval wel. XX

 2. Ester we zijn het vaak niet eens met elkaar geweest.Maar ik bewonderde jou om je liefde voor je partij die je altijd verdedigde als ik je weer aanviel.Verder bemoei ik me niet met de keuze van jouw partij om je zo laag op hun lijst te zetten.Waarschijnlijk was je te goed. Dat kunnen ze vaak niet hebben.

 3. Museum Volkenkunde heeft als thema "naar Mekka", PvdA kiest voor een moskee directeur op 3. Daan laat je dit allemaal zo maar gebeuren in Leiden, tijd voor schriftelijke vragen?
  Tja en wat betreft PvdA, jongens jullie weten zelf toch ook wel dat het niks gaat worden de komende verkiezingen (of was dat de vorige?)…maar goed blijven bidden..

 4. Goed commissielid Onderwijs en Samenleving en het socialistische hart op de goede plek. Suffe actie van PvdA om Esther niet hoger op de lijst te zetten.

 5. Cor Arnoldus op

  Ik begrijp hier ook niets van, maar laat mij graag overtuigen waarom deze beslissing genomen is.
  Of wacht eens, is die al genomen?
  Esther bedankt voor de Participatie en behoud Wijkmanagers.

 6. Jammer dat onze Esther uit de Stevenshof zo laag geplaatst is. Onze "rand" wijk had in haar een hardwerkende en toegewijde vertegenwoordiger. Esther, de Stevenshof is jou dankbaar voor je inzet, ook voor onze "rand" wijk!

 7. Door de z.g. vernieuwingen binnen de verschillende Leidse Politieke Partijen wordt kennis en ervaring ten koste hiervan gelijk het kind met het badwater weggegooid. Een zeer kwalijke vorm van verspilling waar niemand in Leiden zit te wachten !!!

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Je bent nu offline