Aad van der Luit gevraagd voor partij van Barry Badpak

35

Als Aad van der Luit door de leden van zijn partij D66 niet alsnog op een hogere plek wordt gezet, overweegt hij zich aan te sluiten bij een nieuwe stadspartij die momenteel in oprichting is. Van der Luit is door de SelectieAdviesCommissie van D66 Leiden op plek 9 gezet, terwijl hij minimaal op plek 5 had gerekend. De komende twee weken mogen alle leden via internet stemmen en kan Van der Luit alsnog op zo’n zeker verkiesbare plaats komen. Dat wil hij sowieso eerst afwachten. “Maar ik ben gebeld door Wouter Vermeulen en die jongens zijn echt heel serieus bezig met een nieuwe lokale partij voor Leiden”, vertelt Van der Luit morgenmiddag op Sleutelstad FM.

Audiofragment: Aad van der Luit wil graag in de gemeenteraad. Lukt dat niet voor D66, dan is een nieuwe lokale partij een optie.

Wouter Vermeulen is bedrijfsleider van onder meer café De Hut van Ome Henne en is tevens de man achter Barry Badpak. De werknaam voor de nieuwe partij  is ‘Partij van Tegenwoordig’.

Delen

35 reacties

 1. Een “politicus” die zijn eigen raadsfractie betitelt als een “elitaire gehaktballenclub” zou niet verbaasd moeten zijn als hij niet de bovenste plaats toebedeeld krijgt op de kandidatenlijst voor de volgende verkiezing. Zo’n “politicus” zou blij moeten zijn dat hij überhaupt nog op die lijst voorkomt.

  Maar heer van der Luit heeft inmiddels zijn ware politieke vrienden gevonden. Deze “politicus” die zo dol is op dubieuze seksistische moppen dat hij er iedere week een op zijn Facebook pagina plaatst, overweegt serieus om zich aan te sluiten bij de “Partij van tegenwoordig” van de man die liedjes zingt met verheffende teksten als deze:

  Eerst even lekker zuipen, is altijd een goed idee
  Ik giet het in m’n bledder, van Bacardi tot Rosé
  Dan ’s avonds met het stappen, voel ik plotseling tegen mijn been
  Hoe die meid hier staat te rijden, met die warme kamelenteen

  Viator ziet de verkiezingsslogan van “de partij van tegenwoordig” al voor zich:

  NIET LULLEN MAAR ZUIPEN!

 2. Als het alter ego van de heer Vermeulen geen rol speelt bij zijn politieke aspiraties, waarom vermeldt de titel van deze bijdrage dan prominent “de partij van Barry Badpak” in plaats van “De partij van tegenwoordig”?

  Is de heer Vermeulen misschien toch stiekem bezig om de commerciële activiteiten van zijn alter ego te pluggen?

 3. bluezzmaster op

  Ja hoor daar is ie weer Viator al paar weken niets te zeiken gehad over de rondvaartboten vond het al zo stil.
  Maar nu komt de aap uit de mouw het is gewoon een hetze tegen Aad van der Luit de zo genaamde kapitein valt door de mand.
  Vind het vergaan en erg ziekelijk dat een 020 figuur aan de gang blijft om op wat voor manier dan ook zijn gelijk proberen te halen.

 4. Viator, doe eens kapitein spelen in Amsterdam en laat de "Leienaren" lekker met rust. In het artikel is duidelijk te lezen dat zijn alter ego geen rol speelt in de partij. Omdat Barry Badpak toevallig in het artikel vermeld staat, so what? En om dan ook nog eens een songtekst te vermelden is toch wel heel triest. Die teksten zijn als "grappig" bedoeld, en vele Leienaren vinden dat schitterend.

  Maar ik kan me goed voorstellen dat jij je bedenkingen erbij hebt. In Amsterdam kunnen ze daar niet zo goed tegen denk ik. Blijf lekker in Amsterdam met je reacties, dag Viator!

 5. Aad van der Luit op

  Wat grappig lieve viator dat ik u hier ook weer tegen kom. Het lijkt wel stalken. Ik heb u gisteren uitgenodigd om samen gezellig een kopje koffie te drinken. Bij deze doe ik het nog maar een keer. Of blijft het liefde van één kant en moet ik hebben van chagrijnig voorbij varen? En voor alle duidelijkheid; er is vooralsnog op geen enkele wijze sprake van naar een andere partij gaan!!! Ik hoor wel wanneer we koffie gaan drinken? Een mooie dag en mocht je tijd hebben om naar buiten te gaan, je jasje goed dicht, want het is fris en je zou misschien ziekjes worden. Let op alsjeblieft, we moeten eerst koffie drinken

  Je toegenegen Aad XXX

 6. Leden van D66 Leiden,

  Stem Aad in de Leidse raad ! U kunt tot 30 oktober 2013 Aad vd Luit op een verkiesbare plaats stemmen op uw lijst voor de komende gemeenteraadsverkiezingen.

 7. Tan T.J., ik vind van der Luit een aardige kerel en leuk dat je iets organiseert. Maar om dat nu in elk topic, nieuwsbericht, post op Facebook etc. te vermelden vind ik wel een beetje ver gaan.

 8. Piet Pekelharing op

  Ik ben zeer teleurgesteld. Het is nauwelijks een uitdaging om de naam ‘Partij van Tegenwoordig’ te parodiëren. ‘Partij van Toen’ ligt wel erg voor de hand.

 9. de liefde voor D66 zit kennelijk niet diep bij de heer Van der Luit. Als ik lid was van D66 liet ik me niet op deze wijze chanteren.

 10. bluezzmaster op

  kijk nu hebben we weer een reactie van Piet Pekelharing wordt ook al net zo een negatieve zeikerd als Viator.

 11. Aad van der Luit op

  Saskia wat een kort door de bocht conclusie! Zie mijn reactie zoals ik hierboven heb geschreven en nu nog een keer bijvoeg: En voor alle duidelijkheid; er is vooralsnog op geen enkele wijze sprake van naar een andere partij gaan!!! En aan chanteren heb ik een broertje dood. Rust is je Redding. Ik hoop dat dit verhelderend is anders genegen tot nadere uitleg.

  Hartelijke groet,

  Aad

 12. Piet Pekelharing op

  Daarmee kennen we Bluezzmaster weer. Ik maak een opmerking omtrent de mogelijkheid tot het parodiëren van de naam van de partij en wordt meteen de grond in getrapt door de Bluesmeester. Enig gevoel voor humor ontbreekt bij hem totaal.

  En houd nu eens op met het afzeiken van Viator. In tegenstelling tot u gebruikt de man steekhoudende argumenten voor zijn betoog omtrent de rondvaartoorlog. Je kunt het er wel of niet met hem eens zijn, maar hij heeft de regels en situatie wel grondig onderzocht.

 13. bluezzmaster op

  @Piet Pekelharing heb een enorm goed gevoel voor humor maar lijkt er meer op dat jij Viator aan het versieren bent.
  Misschien moeten jullie samen keer bakkie gaan doen wie weet.

 14. Beste heer Jordy papier,

  Hoe je dat soort vunzige seksistische dronken smeerlapperij grappig kan vinden ontgaat mij geheel en als veel Leidenaren dat schitterend vinden, dan vind ik dat een grove belediging van alle fatsoenlijke Leidenaren die zich niet lam hoeven te zuipen om plezier in hun leven te hebben.
  Als heer Barry Badpak eerlijk is over zijn belang in dit verhaal, dan noemt hij zijn partij
  "De Kroegbazenpartij"

 15. Heer van der Luit heeft maar een enkele reden om Viator uit te nodigen om samen koffie te gaan drinken. Hij wil erg graag weten wie Viator is.

  Sorry meneer van der Luit, maar dat houden we nog even veilig geheim. De uitingen van uw aanhangers op dit forum roepen naar mijn smaak veel te vaak op tot geweld en vernieling. Als u die mensen kunt overhalen om zich wat beschaafder te gaan gedragen, dan is er een kansje dat ik uw uitnodiging zal aannemen.

 16. Denk->vooruit op

  VDLuit, van harte gefeliciteerd met uw kandidatuur bij de partij van Barry Badpak, u bent daar prima op uw plaats. En toe maar, zelfs ook nog in het vooruitzicht gesteld van een verkiesbare plaats. Dat moet uw ego toch enorm strelen. Direct doen!

 17. Beste heer Viator,

  Als u dit soort nummers letterlijk neemt en het serieus neemt kan ik me voorstellen dat u de teksten niet op zijn plaats vindt. Echter, u zult er goed aan doen het lever niet altijd serieus te nemen. Er is zoveel ellende in de wereld, dan mag u toch best eens ongenuanceerd lachen om wat "vunzige, seksistische grappen"?

  Geloof me, er gaat een wereld voor u open. Het kan soms leuk zijn om te lachen!

 18. Piet Pekelharing op

  Ik ben zo vrij om niet op de vreemde insinuaties van Bluesmaster te reageren.

 19. bluezzmaster op

  Sorry Piet Pekelharing wist niet dat je geen koffie lust maar zo als Jordypapier al zegt je moet niet alles zo serieus nemen en zeker niet van iemand die beetje uit 020 over onze stad zit mee te lullen

 20. René Dentener op

  Dat wordt nog dringen voor de gunst van de kiezer in maart 2014, want er doet ook nog een Piratenpartij mee en een partij met de naam Sleutelstad o.i.d. Het is jammer, want het levert doorgaans slechts weggegooide stemmen op aan splinters die de kiesdrempel bij lange na niet halen. Heeft de partij van heer Vermeulen zich reeds aangemeld bij het Centraal Stembureau van de gemeente Leiden en voldoet zijn politieke beweging wel aan alle voorwaarden die gesteld worden voor deelname aan gemeenteraadsverkiezingen?
  ‘Barry Badpak’ moet natuurlijk wel met een ‘catchy’ verkiezingsjingle komen als ie mee mag doen.

 21. Piet Pekelharing op

  Inderdaad, heer Dentener, bij de aanstaande gemeenteraadsverkiezingen hebben wij de keuze uit een rijke schare kandidaten van diverse pluimage. Hetgeen helaas niet gezegd kon worden van de procedure tot benoeming van ons nieuwe staatshoofd welke eerder dit jaar plaatsvond.

  Pieter Paulus Pekelharing,
  Vice-voorzitter en mede-oprichter Republikeins Gezelschap Leiden (RGL)

 22. Dank mijnheer Pekelharing
  Lang leve onze Republiek der Nederlanden en de gekozen burgemeester. Te beginnen in Leiden!

 23. Is uw partij RGL misschien wel voor RGL? Pas wel op voor een verbaal standje van onze stadse schreeuwsocialisten!

 24. Aad van der Luit op

  Wat een briljant begin van deze dag. Welkom te worden geheten door sjek, sjek en de vloeitjes pseudoniem voor Denk<vooruit, viator en Bierenbroodspot. Ik ben zo gelukkig met deze fans. Ze hebben altijd weldoordachte, hart onder de riem verheffende teksten. De teksten kunnen zelfs niet door een slimme jurist bedacht worden! Jammer dat jullie de ringen niet nodig hebben, ik heb ze inmiddels maar weer aan de gordijnen vastgemaakt. En dat koffie drinken moeten we ook maar niet doen, want ik denk aan jullie teksten te kunnen aflezen dat jullie niet echt gezellig zijn. Ik ben er ook niet van overtuigd dat jullie je netjes kunnen gedragen en kleden en dat zou dan weer terugslaan op mij. Ik krijg immers overal de schuld van! Ik hoop nog heel lang in goede gezondheid van jullie heerlijke weloverwogen proza te mogen genieten en zoals een bekend Nederlander ooit zei: Doorgaan vooral doorgaan. En maak alsjeblieft onderling geen ruzie, want ik ben echt zielsgelukkig met mijn fanclub. Misschien dat ik voor de verkiezingen nog een beroep op jullie doe om mij te helpen met de verkiezingscampagne maar dat laat ik bijtijds weten! Ik wens jullie een mooi, gezond, maar bovenal VROLIJK weekend.

  Jullie toegenegen,

  Aad van der Luit

 25. bluezzmaster op

  Aad jij ook mooi weekend en je weet wat een bekend Leidenaar ooit heeft gezegd :ze kunnen beter over je fiets lullen dan over je lul fietsen allemaal rustig slapen en snaveltjes toe

 26. Tjonge jonge… Wat een reacties allemaal. Aad vd Luit op plaats 9 bij de D66 en een aanbieding van een andere partij mocht hij na stemmen op een niet verkiesbare plaats staan.
  Dat is gewoon wat er staat en de rest is bijzaak.
  Ik denk dat het goed is dat ‘de gewone man’ een kans heeft een partij op te richten en ik kan me voorstellen dat je dan een vertrouwd gezicht goed kan gebruiken.
  Ik neem aan dat het partij programma van de Partij van Tegenwoordig meer is dan zuipen en kamelentenen. Het zal vast meer te maken hebben met sluitingstijden, centrummanagement, regeltjes, wetjes, nog meer regeltjes en andere zaken die een ondernemer als Wouter Vermeulen mee te maken heeft. Blijkbaar doet de zittende raad hier te weinig aan.
  Helaas zijn er maar weinig eerlijke, oprechte mensen in de politiek. Rede hiervoor is dezelfde als waarom er zo weinig vegetariers afstuderen aan de slagersvakschool (Theo Maassen).
  Aad van der Luit is zo’n oprecht iemand, met een eigen mening, een eigen gevoel voor humor, een eigen visie. En dat zijn de meeste politici natuurlijk niet gewend: Dat je gewoon laat weten wat je mening is, dat je je kwaad kan maken om bepaalde zaken. Zouden alle politici moeten doen; dat zou het kiezen een stuk makkelijker maken.

  Aad, ik wens je een mooie plek bij D66 toe! Leiden zou er nog een paar zoals jij in de gemeenteraad moeten hebben!
  En blijf je alsjeblieft kwaad maken over dingen die je om je heen ziet gebeuren. Ga je niet afvragen of een partijbestuur dat ook wel vind. Het is door jouw en nog een aantal anderen dat Leiden is zoals het is, met leuke evenementen en een levendig centrum.

 27. Een warme kamelenteen? Dat vraagt om een reactie van de Partij voor de Dieren. Geen circus met dieren op het spreekgestoelte van de Leidse gemeenteraad!

 28. Beste Jordypapier,

  Ik vrees dat uw opvatting van humor nogal verschilt van de mijne. Gelukkig is er nog heel veel grappigs op deze wereld dat de dronken onderbroekenlol van Barry Badpak ontstijgt en niet ten koste gaat van mensen of bevolkingsgroepen. Uw wereld van poep en piesgrappen mag voor mij alsjeblieft gesloten blijven want die stinkt naar…

  Overigens dacht ik dat het in dit item ging over politiek en daarmee is het in Leiden zo droevig gesteld dat er niets te lachen valt.

 29. Heer Pekelharing, daar is nog wel een mouw aan te passen als u zo graag wilt dat het staatshoofd gekozen wordt. Ik verwijs u naar het voorbeeld van Maleisië, alwaar uit de negen sultanaten die het land telt om de vijf jaar iemand bij toerbeurt voor koning mag spelen. Inmiddels is onze koninklijke veestapel qua aanwas zodanig uitgedijd dat zulks geen enkel probleem zal zijn. Zo zou je de opvolger(s) van W.-A. , het vrouwelijke trio Alexia/Ariane/Amalia, bijvoorbeeld door het jaar heen om de 4 maanden kunnen rouleren. Noem maar iets. Niet direct gekozen, maar toch.

  Maar inderdaad, wat een malloten duiken er weer altijd op bij zo’n gemeenteraadsverkiezing. Doet mij weer denken aan de jaren ’80 van de vorige eeuw, toen ene Van Tol (die van die bouvier bewaking) uit onvrede uit de VVD trad en z’n eigen partij A.A.P. (Anti Afpak Partij) oprichtte. Ook nooit meer iets van gehoord.

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 107.5 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline