Leidenaar opgepakt wegens dopsleutel en kniptang in auto

3

Omdat hij inbrekerswerktuigen in zijn kofferbak had liggen, is een 20-jarige inwoner van Leiden in de nacht van zaterdag op zondag aangehouden. Agenten wilden de auto van de man controleren en gaven de bestuurder daarom op de Morsweg een stopteken. Toen een agent hem naar zijn rij- en kentekenbewijs vroeg, ging de man er ineens te voet vandoor. In de Paul Krugerstraat werd hij alsnog staande gehouden.

Omdat de man geen kentekenbewijs van zijn auto wilde geven, zochten de agenten in zijn auto naar de papieren. Daarbij ontdekten zij in de kofferbak onder meer boortjes, dopsleutels en een kniptang. Daarop is de man aangehouden.

Delen

3 reacties

 1. Joost van Wassenaer op

  Lees ik dit nou echt goed? Als ik naar mijn dochter ga om te klussen en ik heb mijn gereedschapskist in de kofferbak, loop ik kans te worden gearresteerd?
  Is het niet eerder ’s mans verdachte gedrag???

 2. Piet Pekelharing op

  Hoe je een dopsleutel zou kunnen gebruiken bij een inbraak is mij overigens een raadsel.

 3. Kat-in-het-Bakkie op

  Tjeetje, ik mag mijn klusvrouw wel waarschuwen: haar auto ligt vol met gereedschap.

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Je bent nu offline