De principes van het CDA Leiden

7

Jan-Jaap de Haan heeft in zijn rol van lijsttrekker van het CDA Leiden zeven principes voor Leiden gelanceerd, die de partij als uitgangspunten hanteert in de opmaat naar de komende gemeenteraadsverkiezingen van 2014. “Het CDA Leiden wil, samen met de bewoners van Leiden, bouwen aan een beter, mooier en krachtiger Leiden”, aldus De Haan.

De beoogd lijsttrekker van het CDA Leiden gaat de komende tijd in gesprek met de bewoners van Leiden. Naast het verkiezingsprogramma, dat aanstaande woensdag wordt vastgesteld, bieden de 7 principes een compacte inkijk in wat het CDA met Leiden wil.

Het CDA vindt het een belangrijk principe dat elke Leidenaar meetelt en meedoet. Jan-Jaap de Haan hierover: “Leidenaren werken, zitten op school of doen vrijwilligerswerk. Werk heeft daarbij voor ons top-prioriteit. Leiden heeft de laagste jeugdwerkloosheid van Nederland, laten we dit zo houden. Vrijwilligerswerk wordt gestimuleerd door de maatschappelijke stages op scholen te behouden. Leiden is een veelkleurige stad, waar iedereen die zijn steentje bijdraagt welkom is.”

Een ander principe is ‘Eerst verdienen, dan pas uitgeven’. De gemeente mag niet meer geld uitgeven dan ze binnen krijgt. De Haan wil geen extra lastenverhogingen en geen uitbreiding van betaald parkeren.

“Verder kan Leiden alleen een sterke stad blijven, als we kiezen voor wat Leiden uniek maakt: onze kenniseconomie en de bruisende binnenstad. De Leidse kleine ondernemer is de ruggengraat van de economie en daarom kiezen we voor minder regels en meer parkeerplaatsen,” zo stelt de Haan.

Vorige week werd de Haan al voorgedragen door het Leidse CDA bestuur om de lijsttrekker te worden voor de komende gemeenteraadsverkiezingen. De Haan is sinds december 2007 namens het CDA wethouder voor Cultuur, Werk en Inkomen. De leden van het CDA Leiden kunnen zich aanstaande woensdag uitspreken over de kandidatuur van de Haan tijdens een algemene ledenvergadering van de partij.

Delen

7 reacties

 1. Jantje van Leiden op

  ’De Leidse kleine ondernemer is de ruggengraat van de economie en daarom kiezen we voor minder regels en meer parkeerplaatsen.’ Kletskoek natuurlijk. Recent onteigende het college met deze Haan een Leidse kleine ondernemer ten behoeve van de bouw van winkels in het kader van de verBlokkering en Vendexatie van de binnenstad. En hoe zat het ook alweer met die subsidie voor die winkel in de Aalmarktschool? En zo weet ik er nog wel een paar.

 2. Richard Schuyt op

  Uit de foto blijkt dat de 7 principes van het CDA bestaan uit lucht. Op de wens van minder regels werd al een voorschot genomen door tegen de gemeenteraad te liegen over de financiën. Dat moet in het vervolg gewoon kunnen zonder dat er ophef over onstaat.

 3. Leidenaren zitten op school, werken of doen vrijwilligers werk. Bestaan er voor het CDA geen Leidenaren die ouder (in leeftijd en zonder vrijwilligers werk) zijn? Vandaar waarschijnlijk de enorme terugval van het CDA.

 4. Kat-in-het-Bakkie op

  Ligt het nu aan mij? Maar ik heb deze zeven punten al bij tig vorige verkiezingen langs zien komen. Niets nieuws onder de zon dus.

 5. Richard Schuyt op

  "De Leidse kleine ondernemer is de ruggengraat van de economie" vindt het CDA. Krijgt "de Leidse kleine ondernemer" Albert H. daarom een fietsenstalling van de gemeente?

 6. " Een ander principe is ‘Eerst verdienen, dan pas uitgeven’. De gemeente mag niet meer geld uitgeven dan ze binnen krijgt. "
  Makkie gewoon + en – omdraaien in de begroting. Geen Haan kraait er naar.

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Je bent nu offline