Noodweerwaarschuwing KNMI alweer bijgesteld

1

De waarschuwing voor noodweer in Zuid-Holland waar het KNMI vanmorgen mee kwam is deels ingetrokken. Rond 10.00 uur vandaag stelde het weerinstituut nog dat er tussen 12.00 uur vanmiddag en middernacht plaatselijk tot wel 90 mm regen kon vallen. Inmiddels geldt de waarschuwing alleen nog tussen 14.00 uur en 16.00 uur. Wel kan het tot eind van de middag flink waaien met windstoten tot zo’n 90 km/u.

Delen

1 reactie

  1. Wat een flutbericht is dit. Code oranje van het KNMI staat voor waarschuwing voor extreem weer. Deze waarschuwing werd gisteren even voor 10.00 uur uitgegeven vanwege de intensiteit van de neerslag.

    Zie bijgevoegde foto, het actuele bericht dat om 14.10 uur isbuitgegeven. Nog altijd code oranje vanwege de intensiteit van de neerslag. Rond 16.00 uur zijn de waarschuwingen ingetrokken omdat de omstandigheden sterk waren verbeterd. De intensiteit van de hoeveelheid neerslag vereiste geen waarschuwing meer.

    De titel suggereert in mijn ogen verkeerde zaken, te meer omdat het bericht dat volgt niets van nieuwswaarde brengt. Jammer. In Zuid-West is er waterschade en stormschade ontstaan als gevolg van het weer gisteren. Code oranje was dus zeker wel legitiem.

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Je bent nu offline