25 Jaar vriendschap Leiden en Juigalpa in stijl gevierd

Afgelopen vrijdag werd de 25ste verjaardag van de vriendschapsband tussen Leiden en Juigalpa gevierd met een traditionele avondwandeling en een feest op het stadhuis. Ondanks de regen waren er veel vrijwilligers en andere geïnteresseerden naar het stadhuis gekomen om deel te nemen aan de festiviteiten. Vertegenwoordigers van het Nicaraguaans consulaat in Nederland waren ook aanwezig.

De verjaardag begon met een korte terugblik op 25 jaar vriendschap door een vertegenwoordiger van de stedenband en door de wethouder van Cultuur, Jan-Jaap de Haan. Hierbij kreeg de gemeente een schilderij kado, waarin de band tussen de steden Juigalpa en Leiden zijn verbeeld. Het schilderij is speciaal voor de gelegenheid gemaakt door de Nicaraguaanse schilderes, Soraya Moncada Abel, die in september nog op het ROC en de Anne Frank school muurschilderingen maakte.

De avondwandeling is een traditie van de vriendschapsband met Juigalpa. Deze is voortgekomen uit de bekende Nacht van Juigalpa (1988-2004), een nachtelijke voettocht van circa 25 km tussen Den Haag en Leiden. In 2010 werd de laatste tocht gehouden op 4 september. Het sfeervolle gebeuren stond geheel in het teken van de symbolische overdracht van de fakkel door oud-medewerkers en vrijwilligers van de SIS (stedenband Den Haag – Juigalpa) aan de SVLJ.Nadat Den Haag de stedenband had beeindigd stopte ook de voettocht tussen de twee steden. De avondwandeling werd begeleid door leerlingen van het ROC, die voor vermaak onderweg en de beveiliging zorgden. 

Delen

Reageren is niet (meer) mogelijk.

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Je bent nu offline