Proef met verkeerslichten uitgesteld

3

De proef met de verkeerslichten bij de oversteekplaats Haarlemmerstraat – Pelikaanstraat, waar we gisteren over schreven, is op het laatste moment uitgesteld. Voor de proef moet de maximaal toegestane snelheid op de Pelikaanstraat tijdelijk teruggebracht worden naar 30 km/uur. De politie en brandweer willen nog nader overleg over de gevolgen voor de calamiteitenroute. Op het laatste moment is daarom besloten de proef uit te stellen. Die zou eigenlijk gisteren beginnen.

Delen

3 reacties

  1. het is ook niet te filmen ook. wat is eigenlijk het probleem, en als we dat weten, welk probleem willen we dan eigenlijk oplossen?
    je merkt op dat punt gewoon dat weinig mensen zich aan de regels houden, met name fietsers en voetgangers. het verwijderen of uitzetten van de stoplichten zou een middel kunnen zijn, maar – wat je in veel woonwijken vindt – waarom dan niet een verkeersdrempel geplaatst, zodat in elk geval auto’s en ander verkeer snelheid zullen minderen…
    inderdaad kan het ook voorkomen dat er zoveel voetgangers en fietsers het zebrapad oversteken dat een auto niet eens vooruitkomt. dan lijkt me de optie met de gele voetgangerslichten nog de meest effectieve. de mentaliteit van de mensen is kennelijk niet te veranderen…

  2. Inderdaad wat Tokke zegt. Op de Breestraat staan van die mooie verkeerslichten waarbij je gewoon mag doorlopen of rijden. Pas als iemand op de knop drukt gaat het licht voor auto’s op rood. Kun je mooi zelf kiezen.
    Een verkeersdrempel zal wel weer scheuren in de oude panden veroorzaken dus een slecht idee.

  3. De oplossing bij de Haarlemmerstraat is zeker niet om die stoplichten uit te zetten. Dat geeft alleen maar meer problemen.

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Je bent nu offline