Ook SP komt met wethouder als lijsttrekker

2

Na D66 en het CDA draagt nu ook de SP de zittende wethouder voor als lijsttrekker tijdens de campagne voor de komende gemeenteraadsverkiezingen in maart volgend jaar. De voordracht van Roos van Gelderen moet nog wel door de leden worden bekrachtigd. De ledenvergadering is op 6 november. Komende zaterdag zal Roos van Gelderen van 13.00 tot 15.00 uur op de markt aanwezig zijn om in gesprek te gaan met Leidenaren.

Van Gelderen is sinds 2002 lid van de SP en werd in 2006 in de gemeenteraad gekozen. In die tijd werkte zij bij het jeugdexpertisecentrum JSO. Sinds 2010 is zij wethouder namens de SP. Volgens het tv-programma ‘Slag om Nederland’ is zij één van de drie beste bestuurders van Nederland. Zij is namelijk toegankelijk, staat met haar voeten in de maatschappij en praat niet over mensen, maar mét mensen.

“Daarom is zij voor de SP een ideale kandidaat: hét thema van de verkiezingen is zorg. Krijgen mijn ouders of grootouders straks wel de thuiszorg die ze nodig hebben? Kan ik goede zorg nog wel betalen? Roos van Gelderen laat zien dat een menselijke aanpak van de zorg mogelijk is,” aldus het bestuur van de SP Leiden.

Delen

2 reacties

  1. de sp staat voor niet bezuinigen in de zorg behalve als ze in het college komen dan gaan alle bezuinigen door en bouwen ze nog meer parkeergarages in Leiden die leeg komen te staan. Daar is Roos van Gelder en haar partij goed in lege parkeergarages bouwen die ze zelf niet willen maar opgedrongen krijgen. als roos geen wethouder meer wordt kan ze altijd nog lekker gaan teren op een vette wachtgelduitkering

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 107.5 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline