Gemeente zoekt leden voor stembureaus

De gemeente Leiden is op zoek naar mensen die volgend jaar zitting willen nemen in een stembureau. Zowel voor de gemeenteraadsverkiezingen op 19 maart 2014 als voor de verkiezingen voor het Europees parlement op 22 mei 2014 is de gemeente op zoek naar stembureauleden die ervoor zorgen dat de stembusgang op de ruim 60 verschillende locaties in de stad goed verloopt.

Op de dag van de verkiezingen zijn de stembureaus geopend van 7.30 tot 21.00 uur. Voor 7.30 uur wordt het stembureau klaargemaakt om de eerste stemmers te ontvangen en na 21.00 uur wordt de uitslag van de stemming vastgesteld. Geïnteresseerden moeten dus de hele dag en avond beschikbaar te zijn.

Alle stembureauleden krijgen eerst een korte training over de regels bij het stemmen en het opmaken van de uitslag. Stembureauleden krijgen een vergoeding van 90 euro. Iedereen die interesse heeft kan mailen met verkiezing@leiden.nl.

Delen

Reageren is niet (meer) mogelijk.

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 107.5 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline