T-Rex tand voor burgemeester

10

De gemeente Leiden wil museum Naturalis helpen waar het kan om het skelet van de Tyrannosaurus rex naar Leiden te halen. “Dat zou ge-wel-dig zijn voor de stad en de regio”, aldus burgemeester Lenferink die vandaag samen met de directie van Naturalis en Leiden Marketing om tafel ging om de strategie te bepalen.

Om het prehistorische geraamte in Leiden op te stellen zijn miljoenen nodig. Voor het opgraven en het prepareren, maar ook  moet er worden afgerekend met de landeigenaren waar het skelet nu nog in de grond zit. Naturalis heeft een optie van een jaar op het skelet. In die periode moet het geld gevonden worden, anders kunnen ook andere gegadigden hun slag slaan.

Woordvoerder Pieter Vader van Naturalis laat weten dat het museum een beetje overvallen is door alle aandacht en mensen die spontaan geld willen overmaken. “We hebben nu een rekeningnummer geopend en alvast de actie ‘een tientje voor T-rex‘ op onze site gezet, maar er komt nog een echte uitgebreide crowdfunding-actie”, zo laat Vader weten. “Nu weten we verder niets van de mensen die geld geven. Zelfs geen e-mailadres om ze te bedanken”.

Delen

10 reacties

  1. De gemeente kan het geld van een tyranosaurus beter uitgeven aan het werken helpen van werklozen. Lenferink is net zo erg als Samsom aan het worden. Het gaat slecht met de economie, mensen worden op straat gezet, mensen komen in de bijstand maar dat interesseert Henri niet. Hij staat liever met een slagtand op de foto, want dat streelt meneers eigen ego. Is dit wat de PVDA en de VVD participatiesamenleving noemen? Deze burgemeester is niet geschikt voor zijn functie en wil blijkbaar liever museumdirecteur zijn.

  2. Piet Pekelharing op

    Een (slag)tand? Ik weet niet of Chris de Waard wel eens een tyrannosaurus rex (T-Rex voor intimi) van dichtbij heeft gezien, maar het voorwerp op de foto lijkt mij eerder een teennagel. Hetgeen ook wel eens beter van pas zou kunnen komen. Indien Leiden echt armlastig wordt, heeft de burgemeester tenminste nog een nagel om zijn *** te krabben.

  3. Het zou beter zijn als de gemeente (dus ook de burgemeester) zijn tanden zou zetten in een betere controle van het financiële boekje en megalomane projecten uit het hoofd zou laten:
    i.p.v. overbodige tunnels en parkeergarages liever een nog aantrekkelijkere binnenstad met lagere parkeertarieven voor bezoekers en betere Leidse Lopers. Uiteraard zijn er nog meer zaken te bedenken, maar daar komen anderen dan wel mee 🙂

  4. Mensen denk nou eens groot. Dit wordt de eerste T-rex in Europa. Als toerist zou ik daar alleen al voor naar Leiden gaan. Steun je stad en stort dat tientje (of meer) en help Leiden op de kaart zetten!

  5. We hebben het hier wel over miljoenen euro’s, laat de Tyrannosaurus rex nu maar waar die nu is, dat is veel voordeliger en veel minder commercieel. Nu komt het allemaal zo onwetenschappelijk en hebberig over.

  6. We betalen als burger al genoeg aan de dinosauriërs die al decennialang de raadzaal op het stadhuis bevolken en ons uitmelken met hun snode plannen en grote projecten zoals een singelpark, parkeergarages, poptempel, Rijnlandroute enzovoorts.

  7. Gut gut wat zijn we allemaal weer zielig. Ja het is crisis maar zo lang bijna iedereen nog op vakantie kan en men nog een dure mobiel met abonnement in de zak heeft zal het allemaal wel meevallen. Als je de reacties hier zo leest zou je denken dat we ergens in Afrika wonen.

    Als jullie nou gewoon allemaal een tientje lappen is er wellicht niet eens gemeentegeld nodig. Amerikaanse musea doen het allemaal op die manier. Dus Leiden laat zien dat je stad je wat waard is en trek die portemonnee! Stop ook eens met dat gezeur dat helpt echt niets.

  8. @Stefan: crisis? Nederland staat op de vijfde plaats als het gaat om vermogen per hoofd van de bevolking (68.000,- euro gemiddeld).
    Jammerverhalen doen het helaas goed in deze tijd. Als tentoonstellingen met opgezette dinosauriërs tienduizenden mensen naar Leiden halen (indertijd in het Pesthuis) kun je verwachten dat een t-rex in Naturalis gedurende een periode van een jaar of twee ook een blockbuster-effect heeft en die kosten (die Naturalis anders dan Martijn moppert overigens grotendeels zelf financiert) er dubbel en dwars worden uitgehaald. Maar dan gaan de klagers op deze zeursite (sorry Chris, ligt niet aan jou) vast weer klagen over drukte op centraal en files op de Pesthuislaan enz.
    Juist door dergelijke activiteiten is er een kans dat er banen in Leiden bij komen. Bij Naturalis werken overigens al veel mensen: zulke kennis- en onderzoeksinstituten met een museale functie zijn van een onmisbaar belang voor Leiden.
    Enfin, de zeurders weten het weer beter: die t-rex is dus slecht voor de werkgelegenheid, is vergelijkbaar met een ‘megalomaan project’ als een parkeergarage en Johan ziet liever lagere parkeertarieven dan een t-rex in Naturalis. Alsof een t-rex de toch al lage parkeertarieven ongunstig zou beïnvloeden.
    Als al deze zeurders indertijd hadden moeten kiezen tussen een universiteit en lager belastingtarieven, hadden ze voor het laatste gekozen.
    Wie overigens nog steeds beweert dat de tunnels op de Willem de Zwijgerlaan overbodig zijn, zou eens terug in de tijd moeten gaan (hooguit 5 jaar) om in te zien dat deze tunnels een enorme verbetering zijn, die bovendien ook zorgen voor een betere uitstraling (naast een verhoogde verkeersveiligheid).

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 107.5 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline