D66 kiest Robert Strijk als lijsttrekker

Robert Strijk is lijsttrekker van D66 bij de komende gemeenteraadsverkiezingen. Strijk, momenteel wethouder van Bereikbaarheid, Financiën en Economie, kan rekeken op unanieme steun van de leden van D66-Leiden. Aan hem is het de taak om D66 opnieuw de grootste partij te maken van de stad. De keuze voor Strijk is opvallend, omdat hij in het begin van deze maand nog in opspraak raakte door een rapport waaruit bleek dat hij en cultuurwethouder De Haan (CDA) de gemeenteraad verkeerd zouden hebben voorgelicht.

Strijk is een geboren en getogen Leidenaar. Hij werkte als docent economie aan het Vlietland College, deed veel in het bedrijfsleven en was Centrummanager. Daarnaast werkte hij als directeur op het landelijk partijbureau van D66. Toen de partij bij de gemeenteraadsverkiezingen in 2010 de grootste partij werd, koos men de ervaren Strijk als wethouder. Bij die verkiezingen was Paul van Meenen nog lijsttrekker, maar die vertrok in 2012 naar de Tweede Kamer.

Strijk is de tweede lijsttrekker die bekend wordt voor de verkiezingen. Eerder besloot de PvdA dat duoraadslid Gijs Holla bovenaan de lijst komt. De leden van die partij moeten Holla nog wel bevestigen. Dit gebeurt overmorgen.

Delen

Reageren is niet (meer) mogelijk.

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Je bent nu offline