Libertas en Cultuurfonds werken samen met theatergezelschap Nieuw Leiden

2

Zorg- en welzijnsorganisatie Libertas Leiden gaat samenwerken met het nieuwe Leidse theatergezelschap Nieuw Leiden. Het eerste theaterproject ‘Goed bedoeld’ van dit gezelschap is zo een feit. Het Cultuurfonds Leiden bracht de twee organisaties bij elkaar en draagt samen met Libertas Leiden bij aan de realisatie van dit project.

Goed bedoeld wordt geregisseerd door Natasha Schulte en geschreven door Malou de Roy van Zuydewijn. Het bestaat uit een theatervoorstelling en workshops over medelijden en compassie. Dit project is in het bijzonder interessant voor medewerkers van zorg- en welzijnsorganisaties, vrijwilligers en mantelzorgers.

Libertas Leiden maakt Goed bedoeld mede mogelijk door met honderden medewerkers deel te nemen aan de workshops en de voorstelling te bezoeken. In deze workshops bespreken medewerkers van Libertas Leiden met de theatermakers de dilemma’s ‘afstand en nabijheid’ in hun contacten met cliënten. Deze workshops dienen tevens als inspiratiebron voor de voorstelling. Zo ontstaat co-creatie tussen Libertas Leiden en Nieuw Leiden. Het Cultuurfonds Leiden zet zich in om samenwerkingen tussen cultuur en andere sectoren te bevorderen. Deze samenwerking tussen de cultuur en de zorgsector, die zowel financieel als inhoudelijk is, bezegelt het Cultuurfonds met een bijdrage.

Deze manier van werken is kenmerkend voor Nieuw Leiden. De projecten van Nieuw Leiden zijn altijd meer dan alleen theatervoorstellingen. De samenwerking met organisaties uit andere sectoren is een inspiratiebron voor de voorstellingen en uit die samenwerking ontstaan columns, nagesprekken en workshops. Goed bedoeld is een tragikomische voorstelling vol goede bedoelingen en pijnlijk herkenbare situaties, Over het verlangen iets voor de ander te betekenen. En over de twijfels die dat met zich mee brengt. De voorstelling gaat op 8 oktober in première bij Theater Ins Blau in Leiden en gaat daarna op tournee door het land.

Delen

2 reacties

  1. natasha schulte op

    Wilt u op de hoogte gehouden worden van de voorstellingen en projecten van Nieuw Leiden? Ga dan naar http://www.nieuwleiden.com en meldt u aan voor onze nieuwsbrief. Alvast dank voor je interesse en wellicht tot Ins BLau bij onze premiere!

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Je bent nu offline