Leidse kunstenaars in De Meelfabriek

In september, aan het begin van het nieuwe culturele seizoen, opent De Meelfabriek de deuren voor een bijzondere manifestatie. Museum De Lakenhal werd uitgenodigd om in dit omvangrijke industriële monument een tentoonstelling samen te stellen. Meta Knol, directeur van Museum De Lakenhal en Mariska Beljon, kunsthistorica, selecteerden twaalf talentvolle kunstenaars uit Leiden voor deze bijzondere locatie, die zelden publiekelijk toegankelijk is. Leiden is de vierde cultuurstad, de derde monumentenstad en na Amsterdam de tweede museumstad van Nederland. De laatste jaren is er een bloeiend cultureel leven ontstaan met allerlei nieuwe initiatieven, die vaak samengevat worden onder de noemer ‘Leidse lente’. De tentoonstelling in De Meelfabriek is één van die nieuwe initiatieven. Twaalf kunstenaars verbinden tijdens deze manifestatie hun werk aan de rijke architectuur en geschiedenis van dit industriële erfgoed aan de Zijlsingel. Zeven van hen, waaronder Maurice Braspenning en Izaak Zwartjes, maken een nieuw werk op locatie. Anderen, zoals Koen Hauser, Iede Reckman en Marjolein van Haasteren, presenteren bestaand werk. Het resultaat van deze bijzondere samenwerking is tijdens drie weekenden voor het publiek te zien, op zaterdagen en zondagen van 12 tot 17 uur. Op 14 en 15 september zal de tentoonstelling voor het eerst te zien zijn tijdens de Open Monumentendagen.  Daarna zal de tentoonstelling geopend zijn in de weekenden van 21 en 22 september en tijdens de Kunstroute op 28 en 29 september.

 

 

 

 

 

Delen

Reageren is niet (meer) mogelijk.

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Je bent nu offline