Zeven aanhoudingen bij drugsactie

De politie heeft afgelopen vrijdag zeven verdachten aangehouden in een onderzoek naar de handel in verdovende middelen. Er werd een grote hoeveelheid drugs in beslag genomen. Naar aanleiding van het onderzoek werd een 44-jarige Leidenaar aangehouden op verdenking van de handel in harddrugs. In zijn auto werd ruim vijftig gram cocaïne aangetroffen. Een man die bij de verdachte was, is ook aangehouden. Ook hij had harddrugs bijzich. Naar aanleiding van de aanhouding werd de woning van de verdachte doorzocht onder leiding van een rechter-commissaris. In het huis werd naast een kleine hoeveelheid verdovende middelen ook een geldbedrag aangetroffen en in beslag genomen. In een garagebox van de verdachte in de Sint Aagtenstraat, werden onder meer vijftien kilo henneptoppen, een grote hoeveelheid vloeitjes voor joints en verpakkingszakjes voor drugs aangetroffen. In de garagebox waren op dat moment vijf mannen aanwezig. Deze mannen, in leeftijd variërend van 23 tot en met 43 jaar, zijn aangehouden vanwege het voorhanden hebben van verdovende middelen. Zes van de verdachten zijn na verhoor weer in vrijheid gesteld. Alleen de hoofdverdachte, de 44-jarige Leidenaar, bleef langer vastzitten. Hij werd gisteren voorgeleid voor de rechter-commissaris. De recherche startte een onderzoek na verschillende meldingen dat de hoofdverdachte in verdovende middelen handelde. Tijdens dat onderzoek werd duidelijk dat de man op verschillende plaatsen in Leiden drugs verkocht. Omdat het vermoeden bestond dat hij de drugs bewaarde in de garagebox aan de Sint Aagtenstraat, besloot de recherche die te doorzoeken. Misdaad mag niet lonen! Daarom intensiveert de overheid haar inspanningen om crimineel vermogen af te pakken. In het kader van ‘afpakken’ werden een boot,

een auto en contant geld in beslag genomen.

Delen

Reageren is niet (meer) mogelijk.

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Je bent nu offline