Ondersteuningsgroep nabestaanden zelfdoding

Op woensdagmiddag 11 september start GGZ Leiden Rivierduinen een ondersteuningsgroep voor nabestaanden die steun zoeken bij verwerking van een zelfdoding. Deskundigen van Rivierduinen begeleiden de groep. Rouw na het verlies van een dierbare door zelfdoding is een pijnlijke worsteling. Er komen veel vragen en onzekerheden naar voren. Men zoekt verklaringen voor de zelfdoding: wat is er gebeurd? Waarom heeft hij/zij het gedaan? Emoties zoals schuldgevoelens, boosheid, opluchting, angst en verdriet kunnen het rouwproces in de weg staan. In de ondersteuningsgroep vinden de deelnemers herkenning en begrip bij mensen die hetzelfde hebben meegemaakt. Zij leren vaardigheden om meer greep te krijgen op het rouwproces. De groep is voor iedereen toegankelijk die binnen de familie of vriendenkring te maken heeft gehad met suïcide. De groep komt acht keer, om de week, bijeen in gebouw Rijnveste aan Sandifortdreef 19. Deelname aan de groep wordt vergoed vanuit de WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning). De bijdrage voor het cursusmateriaal is € 45,-. Geïnteresseerden kunnen voor aanmelden en informatie mailen naar preventie@ggzleiden.nl.

 

Delen

Reageren is niet (meer) mogelijk.

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Je bent nu offline