Tartuffe zet Cultuur071 op zijn kop

Het was stille zaterdag, maar in de studio van Cultuur071 was het nauwelijks een seconde stil. Daar zorgden de studiogasten Lilian Kanbier en Marianne de Groot wel voor. En als zij even hun mond hielden waren Mien en Ko van Tartuffe er als de kippen bij om hun zegje te doen. Over muziek (Andre Hazes, Joe Jackson, the Police en de dames Tartuffe zelf), over de Matthäus Passion (wat een lange zit), de keuze tussen monarchie of republiek en mooie mannen. Geen onderwerp werd geschuwd. Een prachtige uitzending om nog vaak te beluisteren.

Audiofragment: Tartuffe neemt Cultuur071 over

Het Koningslied van Tartuffe komt het best tot zijn recht met de clip erbij op YouTube.

Maar er was ook serieuze aandacht voor de Matthäus Passion. Het Bachkoor Holland trad donderdagavond en vrijdagochtend op in de Pieterskerk, begeleid door het Concertgebouw Kamerorkest. Gerry van Bakel ging luisteren naar de laatste repetitie en sprak met drie zangers en dirigent Gijs Leenaars.

Kunstschilder Willem van Scheijndel vertelde in Cultuur071 over zijn reizen en zijn kunst. En ook hij ging de confrontatie met de dames van Tartuffe niet uit de weg. Werk van Willem van Scheijndel is momenteel te zien in galerie Van der Vlist aan de Nieuwe Rijn 26.

Diana van den Driessche had bijzondere uittips. Een voorstelling op woensdag 3 april over jongens in de Leidse stadsschouwburg, Staal genaamd, en p zaterdag 6 april in Ins Blau Happy Garden, pijnlijke scènes bij de afhaalchinees. En volgend weekend is het museumweekend en kun je de Leidse musea bezoeken voor €1. En zijn er allerlei leuke extraatjes. In bijvoorbeeld Rijksmuseum Oudheden (RMO) is er een burenevenement waar alle Leidenaars gratis naar toe kunnen. Kijk voor meer uittips op www.stadspodialeiden.nl of www.leiden.nl.
Peter Visser bracht Atlantic Attraction, The Apollo Project, Chicks on Toast en andere Leidse bands onder de aandacht. De Leidse band Atlantic Attraction presenteert vrijdag 5 april zijn nieuwe cd. Het gerucht gaat dat het concert al is uitverkocht, maar Peter raadt aan het toch nog even te proberen, want soms is er toch nog een plekje vrij. Kijk voor meer informatie en andere livemuziek op www.muziekgezien.blogspot.com.

Volgende week zaterdag is er weer een Cultuur071 en dan is Hans van der Maas studiogast en er komt er jong talent uit Oegstgeest langs. Dus stem af op 93.7 FM op zaterdag 6 april tussen 10.00 en 12.00 uur. Of luister via de live stream op www.sleutelstad.nl.

Delen

Reageren is niet (meer) mogelijk.

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Gerry van Bakel

Presentator Nieuws071/Sport071, redacteur Cultuur071

Je bent nu offline