Tartuffe maakt Leids Koningslied

1

Nog een goede maand en dan is het zover: de troonswisseling. Op 30 april viert Nederland voorlopig voor het laatst Koninginnedag. Vanaf 2014 wordt de verjaardag niet meer gevierd op de verjaardag van de vorige koningin Juliana, maar op 27 april: De verjaardag van Willem-Alexander. Ook de naamgeving verandert dan mee. Nederland viert vanaf volgend jaar Koningsdag.

De troonswisseling gaat gepaard met allerlei tradities. Zo plant de gemeente Leiden een Koningslinde en maakte het Leidse cabaret-duo Tartuffe een heus Leids Koningslied.

Delen

1 reactie

  1. Piet Pekelharing op

    Ook de republikeinen zijn volop bezig met de voorbereiding van de troonswisseling. Wij zoeken alleen nog iemand die iets vlotter kan zingen dan Frederik-Jan.Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 107.5 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline