Universiteit bouwt nieuwe faculteit aan Witte Singel

De Universiteit Leiden gaat het gebied tussen de Witte Singel en de Doelengracht herontwikkelen. De toekomst van alle universitaire gebouwen in het gebied – met uitzondering van de universiteitsbibliotheek aan de Witte Singel – staat ter discussie. De universiteit wil in het gebied één ‘unilocatie’ voor de faculteit Geesteswetenschappen realiseren. De gemeente is blij met de plannen en draagt ook bij in de (plan)kosten.

Audiofragment: Wethouder Van Woensel over de herontwikkeling van het universiteitsgebied rond de Witte Singel.

Volgens het college gaat het om een zeer belangrijke ontwikkeling die volop kansen biedt om Leiden verder op de kaart te zetten als ‘kennisstad’. Ook past de herontwikkeling goed in de plannen voor het Singelpark. De wandelroutes langs het water kunnen er in worden meegenomen.

Over twee weken sluiten de universiteit en de gemeente een intentieovereenkomst voor de herontwikkeling van het gebied. Samen met ‘de stad’ worden de uitgangspunten voor de plannen vervolgens opgesteld. Na besluitvorming in de gemeenteraad wordt er vervolgens een stedebouwkundig plan ontworpen.

Delen

Reageren is niet (meer) mogelijk.

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 107.5 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline