Start nieuwbouw Bèta Campus

Gistermiddag is het startsein gegeven voor de nieuwbouw van de Bèta Campus van het BioScience Park. Burgemeester Lenferink en de vice-voorzitter van het College van Bestuur van de Universiteit Leiden, Willem te Beest, waren bij deze feestelijke gebeurtenis present en zagen hoe een afvaardiging van studenten van de faculteit der Wiskunde en Natuurwetenschappen de starthandeling verrichtte. Met de nieuwbouw van de Bèta Campus bouwt de Universiteit Leiden aan de toekomst. Het project is in drie fases opgedeeld. In de huidige planning is opgenomen dat de laatste bouwfases in 2023 gereed is. De oplevering van de eerste bouwfase staat gepland voor halverwege 2015. Na de oplevering vindt de inrichting plaats, gevolgd door een omvangrijk verhuisproject waarvoor driekwart jaar is uitgetrokken. Alle bestaande gebouwen waar de faculteit nu in is gehuisvest, zijn dan afgebroken en hebben plaats gemaakt voor de nieuwe Bèta Campus. De bekende blikvanger van de faculteit: de ‘schotel’ van de Gorlaeus Laboratoria  blijft bestaan en maakt straks deel uit van de nieuwe Bèta Campus.

Audiofragment: Ton Westerhof over nieuwbouwproject Leidse universiteit

Delen

Reageren is niet (meer) mogelijk.

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Je bent nu offline