Nieuwe audiotour voor Museum De Lakenhal

4

Vanaf 8 maart kunnen bezoekers van Museum De Lakenhal gebruik maken van een audiotour. Om musea zo toegankelijk mogelijk te maken wordt steeds meer gebruik gemaakt van begeleiding door audio. De Lakenhal had nog geen audiotour voor haar vaste collectie, maar die is momenteel in productie. 25 topstukken uit de vaste collectie worden toegelicht door middel van een koptelefoon.

Van middeleeuwse altaarstukken van Lucas van Leyden tot fotografie van Erwin Olaf, iedere liefhebber komt bij de audiotour aan zijn trekken. De teksten worden momenteel geschreven en zullen worden ingesproken door directeur Meta Knol. Het museum hoopt dat de audiotour af is op vrijdag 8 maart. Een dag later zal de nieuwe tentoonstelling ‘Wereldschatten’ worden geopend. Om op de hoogte te blijven van de vorderingen kunt u kijken op de website van De Lakenhal.

Delen

4 reacties

  1. En.. heeft het museum inmiddels al iets bedacht wat op kinderen gericht is.. of nog steeds alleen op volwassenen of scholen?
    Vorig jaar met mijn zoon geweest (kleine museumtijger) maar toen had de Lakenhal helaas werkelijk niks, nul, nada voor kinderen..

  2. Hallo margreet.
    Ik begrijp u even niet sorry.
    U hebt het o.a. over scholen waar de Lakenhal zich wel op richt maar niet op uw zoontje, die een “museumtijger“ is.
    Is uw zoontje schoolgaand ?
    Een “museumtijger“ lijkt me iemand die musea “verslindt“.
    Of verwacht u misschien dat er een speeltuin verbonden is aan de Lakenhal om zijn “prooilust“ te bevredigen ?
    Vrgr.

  3. Beste Herman,
    Eigenlijk hebben alle musea ook een aanbod voor kinderen, of het nu een speurtocht is, een toer op het niveau van kinderen of workshops.. Dit is ook een subsidievoorwaarde vanuit het Rijk.
    We gaan elke maand wel 2 x naar een museum en altijd is er wel iets voor kinderen… behalve dus bij de Lakenhal, welke grossiert in stoffigheid.
    Dit is gewoonweg jammer..
    Een extra teleurstelling voor een leids jongetje die ook nog eens op 3 oktober geboren is en zich daarom extra verbonden voelt met de leidse geschiedenis.

    Het lijkt me persoonlijk gezien ook logisch dat musea een aanbod hebben voor kinderen gezien het educatieve karakter van musea en het feit dat de jeugd de toekomst is.

    Ook voor scholen is het aanbod van de Lakenhal trouwens marginaal!

  4. Dank margreet.
    Dat verklaart het een en ander.
    Leiden is rijk aan musea.Laten we hopen dat de Lakenhal de jeugd niet vergeet.
    Heel lang geleden als jochie bezocht ik ze wel met vriendjes, maar niet vaak genoeg vanwege gebrek aan dubbeltjes…(wel een paar keer stiekum naar binnen geslipt).
    Nu kan ik niet want de afstand is te groot.
    En wat een eer om op 3 october jarig te zijn.Dubbel feest.
    Proficiat aan uw zoontje.
    vrgr.

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Je bent nu offline