Stevensbloem opgeknapt en uitgebreid

3

Het verouderde winkelcentrum De Stevensbloem in de Stevenshof gaat op de schop. De gemeente en eigenaar Urban Interest hebben overeenstemming bereikt over de toekomst van het winkelcentrum. De Stevensbloem wordt niet alleen grondig gerenoveerd, maar wordt ook uitgebreid. De hoofdingang wordt verplaatst naar kant van de Stevenshofdreef. Ook het parkeerterrein en de ruimte rond het winkelcentrum worden opnieuw ingericht. Het aanzicht van het winkelcentrum zal een complete metamorfose ondergaan. Laden en lossen gebeurt in de toekomst inpandig aan de achterzijde.

Directeur Remco Klomp van Urban Interest is blij dat zijn bedrijf na jaren van discussie nu aan de slag kan. De komende maanden worden de plannen verder uitgewerkt en wordt de bouwvergunning voor het miljoenenproject aangevraagd. Vervolgens moet het bestemmingsplan worden aangepast, voor er daadwerkelijk begonnen kan worden. Klomp hoopt eind dit jaar of begin volgend jaar te kunnen starten: “Maar dan moet het wel wind mee, berg af gaan, anders ben je al snel een paar maanden verder”.

Het winkelcentrum krijgt in de plannen in elk geval een nieuwe indeling. De kiosken verdwijnen en de routing wordt zo aangepast dat het winkelend publiek langs de gewone winkels naar de twee supermarkten wordt geleid. Die supermarkten, AH en Digros, breiden allebei flink uit. In totaal met zo’n 1.000 vierkante meter. De ingangen van de supermarkten komen tegenover elkaar in de doorgang waar nu nog de kiosken staan. Aan de parkzijde verdwijnt de overkapping.

Tijdens de renovatie blijven alle winkels gewoon open. Wel komt er een soort stoelendans op gang, waarbij meerdere winkels zullen verhuizen.

Delen

3 reacties

  1. Leidse glibber op

    Zo wordt er elk jaar gezegd dat ze gaan beginnen met de renovatie. Hopelijk komen de consumenten die nu in Zuid West kun boodschappen halen, weer terug. Nu is Stevensbloem echt een pauper zooitje.

  2. Ik kom vanuit de Mors naar de supermarkten in de Stevenshof ipv het Diamantplein, omdat het er meer leeft op straat rondom de supermarkten dan in de Mors.
    Maar echt in het verpauperde winkelcentrum waar de kleine ondernemers zitten kom ik niet, en ik ben niet de enige die dat mijdt. Dat is het probleem, en de oplossing om de kleine ondernemer op de route naar de supermarkten neer te zetten is een top idee.

  3. De eigenaren en huurders lieten het dus eerst totaal verloederen, waarna de gemeente mag meebetalen het het ongedaan maken van die verloedering. is dat nu wat wordt genoemd de vrije markt?

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 107.5 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline