Lichaam Sietske van der Poel gevonden

17

Het stoffelijk overschot van de vermiste Sietske van der Poel uit Leiden is gevonden. Een vogelaar trof het lichaam vanmorgen aan in een weiland langs de Zijldijk in Warmond, vlakbij de plek waar op de ochtend van haar vermissing ook al haar fiets en tas werden gevonden. De officiële identificatie moet nog wel plaatsvinden. Dat gebeurt later vandaag.

Er is geen sprake van een misdrijf en de politie gaat er vanuit dat de overspannen vrouw zichzelf van het leven heeft beroofd.

Van de Poel werd al sinds de ochtend van 28 december vermist. Eerdere zoektochten door onder andere politie en marine leverden niets op.

Delen

17 reacties

 1. En dat bedoel ik nou met de berichtgevingen op deze site.
  Overal staat dat nog niet is bevestigd dat het Sietske van der Poel is, behalve weer op deze site! En het is ook nog niet gezegd, dat het om een zelfdoding gaat. Behalve weer op deze site!

  Lekker respectloos en belachelijk, om zulke voorbarige conclusies te trekken!!!

  De politie gaat nog helemaal nergens vanuit, zo ook niet over zelfdoding van de vrouw.

  En dan ook nog dit in het stukje neerzetten: De officiële identificatie moet nog wel plaatsvinden. Dat gebeurt later vandaag.

 2. Ben het met moedeloos eens, deze site was veel te vroeg met conclusies. Over overspannenheid is bovendien nooit iets gezegd, alleen over sombere toestand. Dat is iets anders. En worden stukjes hier uberhaupt wel nagelezen voor ze online worden gezet? De naam wordt een keer goed en een keer fout geschreven. En haar tas was niet gevonden, maar haar jas. Tas lag thuis.

  Wat een bizar slechte journalistiek. Bah.

 3. Rond de tijd van plaatsing heeft politie een persbericht uitgegeven. Dus los van de tas een correct bericht.

 4. Dat was een hele andere tijd van plaatsing.

  En het is totaal geen correct bericht, met deze voorbarige conclusies die in het stukje staan!

  Dit is correct: Een vogelaar trof het lichaam vanmorgen aan in een weiland langs de Zijldijk in Warmond, vlakbij de plek waar op de ochtend van haar vermissing ook al haar fiets en tas werden gevonden.

  Van de Poel werd al sinds de ochtend van 28 december vermist. Eerdere zoektochten door onder andere politie en marine leverden niets op. (maar dat was ook niet zo moeilijk, want dat is gewoon overgenomen van andere nieuwsberichten) Had alleen dat maar geplaatst….

  De overige regels, zijn totaal voorbarige conclusies die op de tijd van plaatsing helemaal niet zo door de politie naar buiten zijn gebracht….en op dit tijdstip van mijn plaatsing van dit bericht ook niet.

  Dus belachelijk om zulke voorbarige conclusies neer te zetten. In al de berichten vanaf het moment dat ze vermist is, is nooit over een overspannen vrouw gesproken. Hoe haal je het dan in je hoofd, om dan zo iets uit jezelf zo neer te zetten.

  Daar kan ik echt niet bij!

  Ben jij soms de schrijven van het nieuwsbericht Leienaar??
  Je zou het haast denken….

 5. Het bericht op politie.nl is van 18:55
  http://t.co/qaytHWR8

  Jouw eerste bericht hier van 18:51 toen (naar ik vermoed) het bericht zojuist door sleutelstad geplaatst was. Dat zal dus naar aanleiding van het persbericht geweest zijn.

 6. Dat van de politie.nl is een update.

  Nergens in de persberichten van de politie staan de voorbarige conclusies die in het stuk hierboven worden getrokken!

  En dat vind ik een kwalijke zaak, om er gewoon dingen bij te halen / verzinnen die niet door de politie zijn bevestigd. Dan leef je in je eigen fantasie wereld en zit je niet op de goede plek om bij een nieuwssite te werken.

  Leienaar kijk nou eens naar de tijden die je neerzet, daar klopt geen zak van!

  Mijn reactie is dus eerder geplaatst, als de update van de politie.nl site. Wat maar aangeeft dat het stuk hierboven eerder is geplaatst als het update persbericht. En dan heb ik het niet over een paar minuten! Maar dat was ook niet mijn punt als je mijn reactie goed leest!

 7. @moedeloos:

  sprekt uzelf hier gigantisch tegen:
  U spreekt over een UPDATE van het bericht op politie.nl, hetgeen dus betekent dat het officiële bericht al VEEL EERDER is geplaatst en hetgeen ook betekent dat sleutelstad.nl WEL DEGELIJK een correct bericht plaatst, wanneer zij de gegevens uit het originele bericht hebben overgenomen!!
  Mijn inziens klopt uw gehele beredenering dus niet en zou ik meer naar mezelf kijken, als ik u was…

 8. @moedeloos:

  sprekt uzelf hier gigantisch tegen:
  U spreekt over een UPDATE van het bericht op politie.nl, hetgeen dus betekent dat het officiële bericht al VEEL EERDER is geplaatst en hetgeen ook betekent dat sleutelstad.nl WEL DEGELIJK een correct bericht plaatst, wanneer zij de gegevens uit het originele bericht hebben overgenomen!!
  Mijn inziens klopt uw gehele beredenering dus niet en zou ik meer naar mezelf kijken, als ik u was…

 9. Chris heeft goed verslag gedaan. Logisch te veronderstellen dat het om Sietske ging. Maar de exactheid kan beter. Ze lag in de Zwanburgerpolder. Dat is dus niet langs de Zijldijk. Afstand die is opgegeven is 300 meter vanaf waar haar fiets en jas lag. Dat is eigenlijk direct aan de overkant van het het water die daar ongeveer 200 meter breed is. Zeer merkwaardig dat ze dan niet direct is gevonden. Ook als het mist moet dat te zien zijn. De polder is bewoond, althans er ligt een (vaar)boerderij en er zijn woonboten. Dus hoe zit dat ? Het bijschrift bij de foto is niet helemaal correct. Ik denk niet dat de helikopter heeft meegezocht, maar de situatie van bovenaf in beeld gebracht. Ze was immers al gevonden. In ieder geval blijven er een hoop vragen. En geen persmedium doet eigen onderzoek. In ieder geval sterkte aan de familie en ik hoop dat het geen misdrijf blijkt te zijn, want dan zijn er nog meer vragen.

 10. @KillRdevil Nee, ik spreek mijzelf niet tegen.

  Want het stuk is niet in z’n geheel gekopieerd, maar met voorbarige conclusies erbij gezet.

  Dus laten we het niet over inzicht gaan hebben. Want die van jou slaat al helemaal de plank mis.
  Maar dat is wel vaker…..

  Eerst alle reacties goed lezen, dan weet je waar het echt over en om gaat!

 11. @Moedeloos:

  Ik ga hier geen woorden meer aan vuil maken, zoals u zelf al zegt:

  Dat van de politie.nl is een update
  Dit zegt dus daadwerkelijk dat het originele bericht eerder de dag al is geplaatst!!

  Dan leef je in je eigen fantasie wereld;
  Dit is voor u zeker van toepassing, aangezien u t zelf beter weet, terwijl meer mensen niet eens zijn met uw beredenering…
  Dus dream on, geloof wat u wilt geloven, de waarheid ligt in dit geval geheel anders…

 12. @KillRdevil

  Haha dat zeg jij!

  De pot verwijt de ketel dat ie zwart ziet haha!
  Ik heb weer gelachen vandaag, bedankt.

  Jij hebt zeker gelijk en je hebt ook altijd van die goede inzichten. Gezien al jouw reacties altijd op de berichten die ze op Sleutelstad.nl plaatsen. HIHIHI hij is echt leuk. Daar moet je wat mee doen.

  En dat die van die fantasie wereld…hahahahahahaha die moet je erin houden.

  Blijf jij maar in je fantasie wereld, dat alles om gelijk hebben draait. Ik denk dat je daar heel ver mee komt!

  Succes

 13. @Moedeloos:

  Ik hoef niet gelijk te hebben, ik hou me hier enkel aan de feiten…
  In jouw eerste reactie naar Leienaar toe geef je ZELF al te kennen dat t een UPDATE betreft, dus hoe kan sleutelstad dan aan die info komen?
  PRECIES, enkel uit t originele bericht, welke dus al eerder is geplaatst…
  Over gelijk willen hebben gesproken…

 14. @killRdevil

  Nou dacht ik toch ergens gelezen te hebben, dat je er geen woorden meer aan vuil ging maken….

  Zo’n laatste reactie zegt meer over jou als over mij.

  Je blijft komisch!

 15. Echt humor:

  Omdat ik zeg dat ik er geen woorden meer aan vuil ga maken, denkt men gelijk dat ik niks meer zeg…
  Haha, zeker blond @moedeloos??
  Dak er geen woorden meer aan vuil wil maken, zegt niet dat ik er niet meer op in ga, want dat staat er totaal niet!!

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 107.5 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline