UVS en DOCOS luiden noodklok over slechte velden

11

De voetbalverenigingen UVS en DoCoS zijn teleurgesteld over de gebrekkige facilitering door de gemeente. UVS luidde eerder deze maand al de noodklok over veldennood en heeft een ledenstop afgekondigd. Nu laat ook DoCos weten problemen te hebben. Het hoofdveld verkeert in zeer slechte staat, maar de enige toezegging van de gemeente is de bouw van een extra kleedkamer. Beide grote Leidse voetbalclubs hopen minimaal op de aanleg van een kunstgrasveld met verlichting als vanavond de gemeentelijke Sportnota wordt besproken.

DoCoS-voorzitter Jasper van Marwijk hoopt dat zijn club eerder dan 2015 aan de beurt komt voor een kunstgrasveld

“Het wordt tijd dat wij nu eens de aanval kiezen!”, aldus de voorzitter van UVS, Huub de Veld. UVS hoopte dat het gecompenseerd zou worden na hun jarenlange medewerking bij onder andere de plaatsing van een tijdelijke gymzaal op hun terrein, maar de gesprekken met de gemeente hebben tot op heden niks opgeleverd. “De gemeente moet eens diep nadenken wat zij wil met het voetbal in Leiden.”

Delen

11 reacties

  1. Docos heeft altijd al slechte velden gehad. Ze kunnen het gewoon niet. Buren vv Leiden en Fc Rijnland hebben veel betere velden. Ze kunnen ook niet voetballen, zoveel jeugdleden en nog allemaal in de lagere klassen.
    Daarnaast zijn kunstgrasvelden kut. Je creëert een heel ander spelletje alleen omdat jullie geen vrijwilligers hebben die het gras willen bijhouden.

  2. Waarom moeten ze zo ie zo geld bij de gemeente vragen als ze al die jaren ervoor hun eerste elftal spelers geen geld hadden betaald en dat gewoon hadden gespaard hadden ze het zelf kunnen kopen. Je bent een sportclub geen steunpunt.

  3. @Leiden de voetbalvelden worden door Sportbedrijf Leiden (gemeente Leiden) onderhouden, althans zo hoort het. Mensen van beide verenigingen houden zich bezig met het ‘kalken’ van de lijnen en andere onderhoudwerkzaamheden. Verder ontbreekt het de verenigingen aan de juiste middelen om de velden zelf te onderhouden. De verenigingen kennen een dergelijke hoge bezettingsgraad dat grasvelden nauwelijks goed te houden zijn. Laat je even beter informeren voor je zaken het web op slingert. Hoogst irritant om dit te lezen, je schoffeert de vrijwilligers die er alles aan doen om de velden bespeelbaar te houden. Overigens houd ik me niet met onderhoud bezig.

    @dennis ook voor jou geldt dat je volgens mij nauwelijks geïnformeerd bent. Suggereren dat een sportclub een steunpunt is slaat kant nog wal.

    In het geval van DoCoS is de oplossing duidelijk. Zij zouden makkelijk op het complex van v.v. Leiden en fc Rijnland hun intrek kunnen nemen. Nieuwe kunstgrasvelden, verlicht etc. Zou weinig kosten met zich meebrengen en er komt grond vrij voor andere doeleinden. Er zijn clubs in de regio die met 3 tot 4 velden meer dan 1000 voetballende leden in hun bestand hebben! Het genoemde complex heeft 4 hele velden en een pupillenveld.

    UVS, je ontkomt er niet aan om hier een tweede kunstgrasveld aan te leggen. Een toonaangevende club in Leiden, hier zou de prioriteit moeten liggen.

  4. Rijnland en Leiden hebben geen betere velden, er wordt gewoon veel minder op gespeeld dan op de velden van Docos, dat drie keer zoveel leden heeft als de buren bij elkaar.
    Voetbalverenigingen huren de velden voor een heleboel geld van de gemeente, en die hoort dan voor fatsoenlijke velden en behoorlijk onderhoud te zorgen.

  5. In de jaren 90 toen vvLeiden meer teams en leden had dan Docos en Rijnland zelfs nog jeugd had, stond Docos er ook al om bekend dat ze slechte velden hadden. Hun hoofdveld had na 2 maanden al amper gras meer en het veld daarachter leek meer op een knollenveld dan een voetbalveld.
    Het verschil was dat bij Leiden en Rijnland de velden goed werden verzorgd. Bij het minste of geringste werden wedstrijden afgelast omdat het niet goed zou zijn voor het veld. Veld 2 van Leiden (het slechtste van Morsch II was nog altijd beter dan die van die kneuzenclub aan de andere kant van 3octoberhal. Zorg eerst maar dat je goed zorgt voor je velden in plaats van gelijk te zeuren om nieuwe velden.

  6. Willem Jan Jaap op

    Als Docos niet met allerlei lokkertjes de jeugd bij de buurman had weggelokt waren ze ook niet zo groot geworden en worden de velden ook minder belast. Nee bij Docos was alles beter geregeld werd er gezegd, en zie nu het resultaat. Nu ben je de grootste en waarschijnlijk ook de rijkste club uit Leiden omdat jullie contributie 2 keer zo duur is als de buren van Leiden, en dan zeuren bij de gemeente om een kunstgrasveld ( ik denk dat jullie met dit leden aantal en de contributie die jullie vragen wel 3 kunstgrasvelden uit eigen zak kunnen betalen )en met het idee komen om op het complex van Leiden en Rijnland te gaan spelen. Zo goed is het dus niet geregeld, en is het een kwestie van tijd voor dat de jeugd weer terug keert naar waar het vandaan kwam, en hebben jullie weer alle ruimte om op je eigen complex te blijven. Ik vind dat UVS Prio 1 moet krijgen. Daar zetten ze een ledenstop in omdat het gewoon niet meer gaat op deze manier. Docos blijft lekker leden aannemen en werpt zich nog verder in de shit.

  7. Piet Pekelharing op

    Maar waarom zou de gemeente eigenlijk de voetbalvoorzieningen moeten financieren? De gemeente subsidieert mijn vrijetijdsbestedingen (ook wel hobby’s genoemd) toch ook niet?

  8. @willemjanjaap, dus de contributie is bij Docos 2 x zo hoog als bij de buren en ze hebben 3 x zoveel leden. Dan doen ze het wel heel erg fout ja.

  9. @PP. Bij alle subsidies kunnen natuurlijk vraagtekens worden geplaatst, maar Nederlandse gemeenten subsidiëren al heel lang allerlei voorzieningen op het gebied van sport en cultuur. Waar was u de afgelopen decennia? Uw hobbies scrotumkrabben en tenenkaasmaken vallen er echter buiten, want natuurlijk niet alles kan worden gesubsidieerd.

  10. @leidenaar

    Jij vindt het raar dat een sportclub een steunpunt is, maar als ze dat niet zijn hoezo hebben ze dan geld nodig en waarom geeft de club zelf zoveel geld wat ze krijgen via contributie en kantinediensten dan weg aan een eerste elftal en sparen ze dat niet om echt de accommodatie te verbeteren. Zoals UVS dat in de jaren 80 wel deed.

  11. @Dennis

    Ik vind dat raar ja, ik weet van veel verenigingen in de omgeving dat zij bijvoorbeeld kun selectiespelers niet betalen. DoCoS is daar 1 van.

    Ik vind overigens wel dat je een punt maakt. Verenigingen zouden een post kunnen inrichten om hun accommodatie te kunnen verbeteren.

    Echter, uit contributie alleen kun je geen (sport)verenigingsleven draaiende houden. Voor een voetbalverenigingen zijn er zoveel kostenposten om alleen al te kunnen voetballen. Vaak kan het tekort met een goede kantine-omzet worden gecompenseerd.

    Feitelijk hoort onderhoud aan de accommodatie uitgevoerd te worden door Sportbedrijf Leiden, de verhuurder.

    @PP: zonder die subsidie’s zou het maar een saaie bedoeling worden. Hobbies en ander vermaak zou dan alleen nog toegankelijk zijn voor de elite. Geen voetbal, tennis, badminton, korfbal, tafeltennis, basketbal etc. Maar ook geen kunst en cultuur.

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Je bent nu offline