Leids bedrijf wint prijs voor duurzame innovatie

3

Het Leidse bedrijf In Ovo heeft een Herman Wijffels Innovatieprijs gewonnen. Het bedrijf, wat zich specialiseert in de biotechniek die komt kijken bij de productie van eieren, kreeg gisteren in Eindhoven de aanmoedigingsprijs. Aan de prijs hangt een geldbedrag van 10.000 euro. De award werd uitgereikt door Piet Moerland, bestuursvoorzitter van de Rabobank, en Herman Wijffels, econoom en naamgever van de prijs. De prijs is bedoeld ter aanmoediging van duurzame initiatieven.

In Ovo, dat gevestigd is in het Bio Science Park, werkt momenteel aan een test om het geslacht van kuikens al te bepalen voordat het ei uitkomt. De jury van deskundigen was zeer onder de indruk van deze test, omdat deze zeer duurzaam is, dierenleed voorkomt en veel geld bespaart. 

Delen

3 reacties

  1. Geweldig initiatief. Het scheelt 50% dierenleed: alle mannelijke kuikentjes die anders door de shredder zouden zijn verhakselt. Het spaart vast ook kosten, die nu besteed kunnen worden aan fatsoenlijke leefruimte voor de hennen.

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Je bent nu offline