Annie’s krijgt drijvend waterplein

Het drijvende terras van Annie’s wordt in het voorjaar van 2014 vervangen door een waterplein. Eigenaar Marc Huisman van Annie’s hoopt de gesprekken over het ontwerp in de komende maanden af te ronden. Vervolgens start het vergunningentraject.

De gemeente Leiden wilde in eerste instantie graag dat het huidige terras zou worden vervangen voor een echte gebouwde constructie, maar daar stak het Hoogheemraadschap van Rijnland een stokje voor. Die wil in het water geen vaste bouwwerken. Op dit moment worden verschillende alternatieven onderzocht. De gemeente wil graag een drijvende vlonder die min of meer de vormen van het water ter plaatse volgt, Huisman voelt meer voor een vierkant waterplein. Dat is beter te exploiteren. Ook het idee van de gemeente om om het nieuwe waterplein een wandelpad aan te leggen, ziet hij niet erg zitten.

Plannen voor een nieuw terras bij Annie’s zijn er al jaren, maar ondernemer en gemeente konden het maar niet eens worden over hoe dat er dan uit moest gaan zien. Ook de vergunning was lang een probleem. Vorig jaar december liet wethouder Van Woensel zich tijdens een bijeenkomst voor ondernemers al eens ontvallen dat een terrasbootvergunning in zijn ogen zou volstaan: “Als het drijft is het een boot”. Binnen het college kreeg hij dat naar verluidt niet voor elkaar. Met name burgemeester Lenferink zou er op hebben gestaan dat er een echte bouwvergunningenprocedure zou worden gevolgd. Dat gaat nu ook gebeuren.

Door alle vertraging dreigt Huisman een fikse financiële tegenvaller op te lopen. Het bedrijf dat het nieuwe terras voor een schappelijke prijs zou bouwen, stopt er begin volgend jaar mee. Nieuwe offertes zullen naar verwachting flink hoger zijn.

Zowel Huisman als wethouder Van Woensel zijn echter positief gestemd en gaan er vanuit dat het nieuwe waterplein aan het begin van het seizoen in 2014 in gebruik kan worden genomen.

Delen

Reageren is niet (meer) mogelijk.

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 107.5 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline