Klachten omwonenden leiden tot aanhouding drugsdealers

4

Afgelopen nacht zijn vijf mannen tussen de 24 en 33 jaar aangehouden in Leiden-Noord. Naar aanleiding van klachten van omwonenden over mogelijke drugshandel startte de politie in september een onderzoek. Bij de betreffende woning aan de Willem de Zwijgerlaan werd de boel in de gaten gehouden en daaruit bleek inderdaad sprake te zijn van drugsverkoop. Drie gebruikers, een 26-jarige hoofdbewoner en een eveneens 26-jarige kompaan zijn aangehouden. In de woning werd ruim 12 garam onversneden cocaïne aangetroffen, genoeg voor zo’n 80 bolletjes. Daarnaast werden weegschaaltjes en verpakkingsmateriaal in beslaggenomen.

Delen

4 reacties

 1. hardwerkende Nederlander op

  Op de website van het Leidsch Dagblad lezen we dat "de politie nader onderzoek doet en in overleg gaat met de woningbouwvereniging om eventueel maatregelen te nemen ten aanzien van de hoofdbewoner".

  Wat nou overleg? Wat een slappe hap, waarom wordt het huurcontract met die bewoner die het dealen in drugs faciliteert niet gewoon ontbonden zodat mensen die al jaren op de wachtlijst staan voor een sociale huurwoning en zich wel netjes aan de regels houden zo’n woning kunnen betrekken? Nee, in dit pokkeland maken ASO’s zo langzamerhand de dienst uit en moeten ze ook nog met het bestuurlijk systeem gepamperd worden. ‘Overleg’, blèh…

 2. Iedereen heeft recht op een dak boven z’n hoofd, dat de overheid toeziet op wat er achter de voordeur gebeurd is wat anders, en is voor de huurovereenkomst een niet samenhangende omstandigheid mits wettelijk geregeld in de huurovereenkomst. Het wordt een hellend vlak want dan zou je alle onrechtmatige daden als reden tot uitzetting kunnen voorwenden, ik denk dat de woning schaarste daarmee in een klap is opgelost, maarja wat doe je dan met al die boeffies en hun families …

 3. @hardwerkende Nederlander:

  Wat nou overleg? Wat een slappe hap, waarom wordt het huurcontract met die bewoner die het dealen in drugs faciliteert niet gewoon ontbonden zodat mensen die al jaren op de wachtlijst staan voor een sociale huurwoning en zich wel netjes aan de regels houden zo’n woning kunnen betrekken?

  Dit gebeurt ook, alleen willen ze dit met dure en nette woorden anders benoemen…
  Maar de dealer kan er zeker van zijn dat ie GEEN dak meer boven zijn hoofd heeft, die raakt hij geheid kwijt…

 4. Volgens mij, staat er in zo’n beetje iedere huurovereenkomst, dat als er criminele praktijken plaatsvinden in de gehuurde woning, de verhuurder, hier dus de Woningbouwvereniging, het recht heeft, de huurder uit de woning te zetten. Ben het hier beslist mee eens. Oke iedereen heeft recht op een dak boven zijn/haar hoofd, maar ook iedereen heeft het recht zich veilig te voelen in zijn woning. Dus ook diegene die naast deze criminelen wonen. En wat mij betreft gaat de veiligheid van deze buren boven het recht hebben van een dak boven het hoofd hebben. In een cel krijgen ze tenslotte ook wel een goed dak boven hun hoofd hoor.

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Je bent nu offline