De Waag wordt ‘huiskamer van Leiden’

Debuut Horecabeheer en Ontwikkeling uit Utrecht wordt de exploitant van De Waag. Dat hebben de gemeente Leiden en Debuut vanmorgen tijdens een gezamenlijke bijeenkomst bekend gemaakt. Directeur Fred Bus van Debuut is opgetogen dat de exploitatie aan zijn bedrijf wordt vergund: “We zijn altijd op zoek naar bijzondere locaties en dit is er zo een”. Debuut is in Leiden al bekend van het Belgische Biercafé Olivier aan de Hooigracht, maar heeft door het hele land horecazaken. Zo’n 30 in totaal. De Waag wordt een Grand Café dat in de eerste helft van 2014 de deuren opent. “We willen De Waag teruggeven aan de Leidenaren”, zegt Bus: “Het moet de huiskamer van Leiden worden”.

Chris de Waard liep vanmorgen met directeur Fred Bus van Debuut door De Waag en sprak met hem over de toekomst van het markante pand.

Debuut voldoet volgens wethouder Van Woensel niet alleen het beste aan de voorwaarden van de gemeente, ook komt het bedrijf tegemoet aan een vurige wens van de Leidse gemeenteraad. Sinterklaas blijft elk jaar welkom in De waag. Ook de inschrijving voor de uitreiking van Haring & Wittebrood en de Hutspotmaaltijd en de uitreiking van de haring op 3 oktober blijven in De Waag. Dat was als harde voorwaarde opgenomen in de procedure die potentiële exploitanten moesten doorlopen.

Delen

Reageren is niet (meer) mogelijk.

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 107.5 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline